Denizli'de 'Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası' Finali

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası final müsabakaları, hafta sonu Denizli'de gerçekleştirilecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belediyenin Türk sporuna kazandırdığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası'nın, 2018 Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nın final karşılaşmalarına ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Final karşılaşmalarının 21-23 Eylül tarihlerinde kentte yapılacağı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'na 60 sporcu ile çok sayıda takım katılacak. Final karşılaşmalarının yanında Atlı Cirit 1. Lige Yükselme D Grubu müsabakaları da aynı tarihlerde gerçekleşecek. Bayburt Genç Osman Atlı Cirit Spor Kulübü, Balıkesir Sındırgı Diriliş Atlı Spor Kulübü, Uşak Diriliş Atlı Cirit Spor Kulübü ve Denizli Horoz Atlı Cirit Spor Kulübü’nün katılacağı eleme müsabakalarının da olacağı dev organizasyona sayılı günler kala tüm hazırlıklar tamamlandı. Üç gün sürecek müsabakalar ücretsiz olarak izlenebilecek."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'ye kazandırdıkları dev tesis ile kentte binicilik, cirit ve atlı okçuluk sporu kültürünün oluşmaya başladığını belirtti.

Spor kompleksinin, ulusal ve uluslararası alanda birçok karşılaşmaya ev sahipliği yapmaya devam ettiğini aktaran Zolan, "Özellikle ata sporlarının kentimizde gelişme göstermesi çok önemli. Birçok alanda olduğu gibi sportif alanda da Denizli'yi pek çok ilk ile tanıştırdık. Hafta sonu tüm vatandaşlarımızı bu müsabakaları takip etmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) standartlarında atletizm, cirit, gülle, çekiç ve koşu gibi 26 farklı spor dalının yapılabileceği 80 bin metrekare alana sahip Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası'nda, 3 bin kişilik tribün, idari bina ve atların koşabilmesi için özel saha yer alıyor.

Kaynak: AA