Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Verdiği Sözü Tutmak İstiyor

Milli Atlet Mizgin Ay, 2019 Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği altın madalya sözünü yerine getirmeyi hedefliyor Mizgin Ay: 'En önemli hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları, hala kadrodayım zaten ama ilk önce bir 2019 Avrupa Şampiyonası var. Avrupa Gençler Şampiyonası benim için çok iyi bir şampiyona olacak çünkü Hamza Yerlikaya ve Cumhurbaşkanımıza söz verdim'

Bartın Üniversitesi öğrencisi 18 yaşındaki milli atlet Mizgin Ay, 2019 Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası’nda şampiyonluğu elde ederek, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği sözü yerine getirmeyi hedefliyor.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yaşayan, Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümüne kayıt yaptıran milli atlet Mizgin Ay, atletizmde yeni başarılar hedefliyor.

2017'de Kenya'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda 100 metrede altın madalya kazanarak Türk atletizm tarihine geçen Mizgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, spora küçüklükten bu yana hep bir ilgisinin olduğunu söyledi.

Hayallerindeki mesleğin beden eğitimi öğretmenliği olduğunu belirten Mizgin, "Beypazarı'ndaki hocam Muhsin Soysal'ın yönlendirmeleriyle önemli başarılar elde ettim. İlçede yapılan yarışmalarda en iyi dereceyi ben yaptım. Böylelikle spora başladım. Türkiye beşincisi oldum. Sonraki sene kendimi tamamen spora verdim. Çünkü ben sürekli hafta sonları tarlaya gidiyordum. İlçe kaymakamımızın sayesinde tarlaya gitmeyi bıraktım. 'Sen gitme biz sana tarladan aldığın parayı verelim' dediler. Ben de tarlayı bırakarak sporuma daha çok yoğunlaştım. Sonra zaten Türkiye şampiyonlukları gelmeye başladı." şeklinde konuştu.

En önemli hedeflerinden birinin de 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu ifade eden Ay, şunları kaydetti:

"En son 2017 Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda 100 metrede dünya şampiyonu oldum. Bu başarım da tarihte bir ilk, Türkiye’de bu dalda ilk dünya şampiyonu benim. Ayrıca 200 metrede dünya üçüncüsü oldum, bir şampiyonada iki madalya birden aldım. Yıldızlar ve gençler olmak üzere 100, 200 ve 400 metrede Türkiye rekortmeniyim. En önemli hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları, hala kadrodayım zaten ama ilk önce bir 2019 Avrupa Şampiyonası var. Avrupa Gençler Şampiyonası benim için çok iyi bir şampiyona olacak, çünkü Hamza Yerlikaya ve Cumhurbaşkanımıza söz verdim. Aslında tüm ülkeye söz verdim."

Kaynak: AA