'Camianın Güvenini Boşa Çıkarmamalıyız'

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto: 'Sadece bize inanan ve oy atan yüzde 78'lik kesimi değil herkesi kucaklamamız lazım' 'Buraya çalışmaya, üretmeye ve branşımızı üst noktalara çıkarmak için geldik' 'Federasyon olarak tesis işletmeciliğine talip değiliz, önceliğimiz sporcu yetiştirmek'.

BUĞRA ERSAVAŞ - Türkiye Kayak Federasyonunun 4. olağan genel kurulunda başkan seçilen Ali Oto, yeni yönetimin kayak sporunun içinden geldiğini ve başarılı olacağını belirterek, "Camianın güvenini boşa çıkarmamalıyız." dedi.

Oto, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel kurulda delegelerin yüzde 78'ine yakınından destek aldıklarını vurgulayarak, elde edilen sonucun omuzlarına çok büyük sorumluluk yüklediğini söyledi.

Kurumsallık ve şeffaf yönetimin olmazsa olmazları olduğunu dile getiren Oto, "Bizler, spor federasyonu yönetiyoruz. Önceliğimiz şeffaflık olacak çünkü olmamamız için hiçbir neden yok. Sadece oy aldığımız delegelerin değil herkesin federasyonu olacağız. Sadece bize inanan ve oy atan yüzde 78'lik kesimi değil herkesi kucaklamamız lazım." ifadelerini kullandı.

Federasyonun kurumsallaşması konusunda çok önemli adımlar atacaklarını dile getiren Oto, "Sportif başarıyı yakalamak istiyorsak, öncelikle kurumsallığı oturtmalıyız. Ben iş adamıyım ve kurumsallık ne demek çok iyi biliyorum. Bunun getireceği yararların da farkındayım. Buraya çalışmaya, üretmeye ve branşımızı üst noktalara çıkarmak için geldik. Sorumluluklarımızın bilincinde hareket edecek ve camiamızı en iyi şekilde temsil edeceğiz." diye konuştu.

- "Önceliğimiz tesisler değil sporcular"

Başkan Ali Oto, Türkiye Kayak Federasyonu'nun yeterli seviyede tesislere sahip olduğuna dikkati çekerek, bu tesislerden para kazanmak yerine sporcuların yeterli seviyede antrenman yapmalarını sağlamaları gerektiğini söyledi.

Erzurum'da dünya standartlarında tesisler bulunduğunu ve bunların mekanik işletmesinin belediyeye ait olduğunun altını çizen Oto, "Federasyon olarak tesis işletmeciliğine talip değiliz, önceliğimiz sporcu yetiştirmek. Bu tesislerimizden belli bir geliri olabilir ancak sistemimiz sporcularımız üzerine kurulacak. Bizler, sporcularımızın en iyi şartlarda antrenman yapabilmelerini sağlamakla yükümlüyüz. Özellikle atlama kategorisinde çok iddialıyız. Yeniden sporcu taramaları yapacağız ve onlara yönelik programlar çıkaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Oto, Kayak Federasyonu içinde kaya kategorisinin yanı sıra biatlon, atlama, snowboard ve kayaklı koşu bulunduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Geneline bakıldığında 5 federasyona sahibiz. Bize büyük görevler düşüyor. İşimizin zor olduğunun farkındayız ancak tüm yönetim kurulu üyeleri olarak herkes sorumluluğunun bilincinde. Genel kurulun bize verdiği desteğe layık olmalıyız. Asli görevlerimiz arasında yer alan kulüplere malzeme yardımı gibi konuları aksatmadan önümüze bakmamız gerekiyor. Alt yapının önemini tartışmaya bile gerek yok. Buradan çıkaracağımız yeni isimlerle, mevcut sporcularımızı zorlamalıyız. Bu rekabet ortamı herkesin işine yarar. Bizi başarıya rekabet götürecektir."

- Erzurum'un 2026 Olimpiyat adaylığı

Ali Oto, 2026 Kış Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın diyalog sürecine resmi başvurusu yapan Erzurum'un oyunlara ev sahipliği yapabilmek adına her türlü şarta sahip olduğunu söyledi.

Organizasyonun Türkiye'ye verilmesi durumunda kendilerine de bazı sorumluluklar düştüğünü belirten Oto, şunları kaydetti:

"Türkiye, her türlü olimpiyat oyununu düzenleyebilecek kapasiteye sahip. Oyunların alınması için de üzerimize düşeni yapacağız. Eğer Kış Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları gibi önemli bir organizasyonu ülkemize alabilirsek, federasyon olarak en büyük görev bize düşüyor. Kış sporlarının taşıyıcı branşlarının başında kayak geliyor. Doğal olarak bizden de madalya beklentisi olacak. Bunun için gerekli hazırlık ve çalışmalarımızı yapacağız."

Kaynak: AA