JWRC Şampiyonu Belli Oldu

FIA Dünya Gençler Ralli Şampiyonası'nın (JWRC) son ayağı olan Türkiye Rallisi'nde İsveç'ten Emil Bergkvist şampiyon oldu Genç pilot Emil Bergkvist, 5 ayak sonucunda ödül olarak 2019'da MSport adına WRC2’de yarışacak.

İsveç'ten Emil Bergkvist, FIA Dünya Gençler Ralli Şampiyonası'nın (JWRC) son ayağı olan Türkiye Rallisi'nde şampiyonluğunu ilan etti.

Genç pilotların iki kat puan aldığı Türkiye Rallisi'nde 13 JWRC ekibi yarıştı. Türkiye Rallisi'ni kazanan pilotun 50 puan alacak olması ve ayrıca her etap galibiyeti için ekstra bir puan verilmesi, ilk dört sırada yer alan pilotlara şampiyonluk için mücadele etme fırsatı verdi.

FIA Dünya Gençler Ralli Şampiyonası'nın (JWRC) son ayağı olan Türkiye Rallisi'nde 24 yaşındaki İsveçli Emil Bergkvist, vatandaşı Dennis Radstrom'ün 14 puan önünde geldiği Marmaris'ten şampiyonluğunu ilan ederek döndü.

Ford Fiesta R2 ile yarışan Emil Bergkvist, Türkiye Rallisi’nde 50 puan alarak en yakın rakibiyle puan farkını koruyarak şampiyonluğa ulaştı.

Genç pilot Emil Bergkvist, ödül olarak 2019 da M-Sport adına WRC2’de Fiesta R5 ile yarışacak.

Emil Bergkvist, basın toplantısında, "Hiçbir sözüm yok, sadece çok heyecanlıyım. Her şey inanılmaz oldu ve bunu benim için mümkün kılan herkese teşekkür ederim. R5'in şimdi benim olduğunu düşünmek biraz gerçek dışı ve bu olayın ne olduğunu düşünmek biraz zaman alabilir." dedi.

Şampiyonada Ford Fiesta R2 ile yarışan 26 yaşındaki Eskişehirli pilot Banaz şampiyonada 6’ncı oldu.

2018 FIA JWRC Şampiyonası puan sıralaması şöyle oluştu:

1. Emil Bergkvist 138

2. Dennis Radström 110

3. Jean-Baptiste Franceschi 69

4. Callum Devine 54

5. Ken Torn 52

6. Buğra Banaz 42

7. Emili Andres Fernandez Piraino 38

8. Julius Tannert 33

9. David Holder 33

10. Tom Williams 31

Kaynak: AA