Hokeyde Açık Alan Sezonu Sona Erdi

Kadınlarda Kırıkkale Gençlik ve Spor Kulübü ile Haydarpaşa Spor Kulübü, erkeklerde Nizip Belediyespor ile Nizip Halk Eğitim Merkezi Süper Lig'e yükseldi.

Hokeyde açık alan sezonu, kadınlar ve erkeklerde yapılan 1. lig müsabakalarıyla tamamlandı.

Türkiye Hokey Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 1. lig müsabakaları kadınlarda 12-14 Eylül tarihlerinde Gaziantep'te, erkeklerde ise 12-16 Eylül tarihlerinde Osmaniye'de yapıldı.

Müsabakalar sonunda kadınlarda Kırıkkale Gençlik ve Spor Kulübü ile Haydarpaşa Spor Kulübü, erkeklerde ise Nizip Belediyespor ile Nizip Halk Eğitim Merkezi, Süper Lig'e yükselen ekipler oldu.

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, açık alan sezonunu geride bıraktıklarını belirterek, "Özellikle olimpik kısmımız olan açık alan hokeyinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkılarıyla Gaziantep'te açılan hokey sahasında Kadınlar 1. Ligi'ni oynatarak bu tesisin bizim için ne denli önemli olduğunun işaretini verdik." ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in ilerleyen dönemlerde de hokeye ev sahipliği yapacağına olan inancını dile getiren Karakan, "2017-2018 açık alan sezonunda liglerimize katılan tüm kulüplerimizi tebrik ediyorum. Şimdi önümüzde salon sezonu var. Yeni sezonla tüm antrenör, sporcu, kulüp idarecisi ve hakemlerimize başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA