Şenol Güneş'ten VAR'a eleştiri

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ardından VAR sistemini eleştirdi. Güneş, "Şu ana kadar VAR sisteminin hiçbir işe yaradığını göremedim" dedi.

Şenol Güneş'ten VAR'a eleştiri
Süper Lig'in 5. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'u taraftarı önünde 2-1 mağlup eden Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Mücadeleyi değerlendirerek sözlerine başlayan Güneş, “Dirençli, kompakt oynamaya çalışan, savunmayı ön planda tutan, kontratağı iyi yapan bir takımla oynadık. İlk yarıda biraz yavaş oynadık. Sahanın zemininin bozuk olması da bizi etkiledi. Hücum oynayan takım için zemin önemli. Hatta bir ara Adem Ljajic top sürerken, topla kavga etti. İkinci yarıda 10 kişi kalmamıza rağmen iyi savaştık. Yediğimiz golde sayısal fazlalığa rağmen panik yapıp gol yedik. Seyirciyi bugün özellikle tebrik ediyorum. Lazım olan yerde devreye girdiler ve direnci yükselttiler. Herkesin beklediği futbol var. Rakiplere göre kendimizi hazırlıyoruz” dedi.

“MAKİNEDE VİCDAN OLMAZ”

Güneş, rakibin ilk yarıda zaman geçirmeye başladığını belirterek, 'Bunlar tartışılacak konular. Bugün zeminden, hakemden, rakipten şikayet ederek ben sonuç alamam. Sabır ve zamana ihtiyaç var. Antalya'da yediğimiz goldeki ofsayt kuralı yanlış. Bursa'da penaltıyı verdi. Medel'in pozisyonunda kırmızı döndüğü için VAR'a bakmak gerektiğini düşünüyorum. Sarı kart olduğu için bakılmıyor ama bakmak lazım. Pozisyonda faul bile yok. İkinci yarı öncesinde de söyledim hocaya bunları ama ikinci yarıda daha beterdi. Fenerbahçe maçı öncesinde konuşuyor diyecekler şimdi. VAR'ın vicdanı olması gerekiyor. Makinede vicdan olmaz. Hatalar olacaktır tabii ki. Ama siz hastalandığınız zaman ilaç alırsınız, komple kutuyu içip kendinizi zehirlemezsiniz. Şu ana kadar VAR sisteminin hiçbir işe yaradığını göremedim. VAR sisteminin ekranını kaldırın, hakemleri de kaldırın, birisi faul olup olmadığını söylesin. VAR sistemi varsa, bir daha gidip bakmaya gerek yok” açıklamasını yaptı.

Şenol Güneş'ten VAR'a eleştiri

“MEDEL KESİN YOK!”

Türkiye'deki bütün takımların çok değerli olduğunu ifade eden Şenol Güneş, “Takımlarla kavga olur mu? Ali Bey'i de Aziz Bey'i de tanıyorum. Ali Bey'in çok büyük renk katacağını düşünüyorum Türk futboluna. Bugün biraz çekindim, 4. hakeme gittim ve uyardı beni. Korktum biraz. Fenerbahçe maçıyla ilgili sadece şunu söylüyorum, Medel kesin bu maçta yok” dedi.

Lens'in gayretli olduğunun altını çizen başarılı hoca, “Kendisini arıyor. Erzurum maçında sakatlandı ve 10 gün idmana çıkamadı. Tolgay'ın Gökhan'ın Caner'in rahatsızlığı vardı. Milli ara bize yarar dedik ama gidenler ayrı sorun, kalanlar ayrı sorun yaşadı. Ryan Babel'in kafası karışık. Kırmızı yaptı saçlarını, değiştirmesi halinde daha güzel olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA