Gaziantep'e Hokey Sahası

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen hokey sahası ilk turnuvasına ev sahipliği yapıyor.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan hokey sahası, hizmete girdi.

İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hobi Bahçeleri arkasında bulunan tesisin ilk açılış müsabakaları Kadınlar Açık Alan 1. Lig Maçları ile yapıldı. Sentetik futbol sahası ve hokey sahasından oluşan tesis uluslararası hokey müsabakalarına da ev sahipliği yapabilecek standartlarda inşa edildi.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Gaziantep’in hokeyin lokomotifi olduğunu belirterek, "Hokey branşında kapalı alan müsabakalar spor salonlarında, açık alan müsabakalar sentetik zeminli futbol sahalarında yapılıyor. Her ilde böyle sahalar olmadığı için de kulüpler sıkıntı yaşıyor. Gaziantep'te ise böyle bir sahanın eksikliğini fark ettiğimizde gerekli adımları attık ve şu an bu sahamızı Türk hokeyine kazandırdık. Kentimize kazandırdığımız bu saha, hokeyde daha büyük aşamalar kaydetmemizi sağlayacak." ifadelerini kullandı.

- Müsabakalar 3 gün sürecek

Gaziantep'te başlayan Kadınlar Açık Alan 1. Lig Maçları 14 Eylül'de sona erecek ve turnuvada şampiyon olan ekip, bir üst lige yükselmeye hak kazanacak.

Müsabakalarda ise Erzurum GSK, Peyas SK, Diyarbakır Kayapınar, Kırıkkale GSK, Adana Hokey ve Haydarpaşa kulüpleri ter döküyor.

Kaynak: AA