'Boks Ligine Maddi Ödül Sistemi Getirmemiz Gerek'

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç:'Avrupa ve dünyada boks ligini ilk kez biz düzenledik. Ekonomik durum elverdiği sürece ligin devam etmesini istiyoruz' '2019 yılı Türk boksu için çok yoğun geçecek. Dünya Boks Şampiyonası olacak. 2020 Tokyo Olimpiyatları için kota müsabakaları yapacağız. Olimpiyat oyunlarında yer almayı hedefliyoruz. Artık olimpiyatlarda madalya kazanmak istiyoruz' 'Filistin Milli Boks Takımı'nı turnuvaya davet ederek onlara 'yanınızdayız' mesajı veriyoruz'

EMRE DOĞAN - Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, geçen sezon ilk kez düzenledikleri Spor Toto Türkiye Boks Ligi'ne maddi ödül sistemi getirmeleri gerektiğini söyledi.

Başkan Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon Fenerbahçe Erkek Takımı'nın şampiyonluğa ulaştığı Spor Toto Türkiye Boks Ligi'ni düzenlemeyi sürdürmek istediklerini belirtti.

Milli boksörlerin lig sayesinde daha hazır duruma geldiğini aktaran Eyüp Gözgeç, "Avrupa ve dünyada boks ligini ilk kez biz düzenledik. Ekonomik durum elverdiği sürece ligin devam etmesini istiyoruz. Bunun diğer ülkelere örnek olacağını düşünüyorum. Geçen sezon takımların deplasman giderlerini karşıladık. Bu sezon ise lige maddi ödül sistemi getirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

2018 Aralık'ta Türkiye Boks Şampiyonası'nı organize edeceklerini vurgulayan Gözgeç, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye Şampiyonası'nı Sivas'ta yapmak istiyoruz. 2019 yılı ise Türk boksu için çok yoğun geçecek. 2019 Dünya Boks Şampiyonası olacak. 2020 Tokyo Olimpiyatları için kota müsabakaları yapacağız. Olimpiyat oyunlarında yer almayı hedefliyoruz. Artık olimpiyatlarda madalya kazanmak istiyoruz. İyi sporcular yetişiyor. Türk boksu uzun yıllar boyunca bu sporculardan faydalanacak."

- "İyi sporcu yetiştirmek madalyadan daha önemli"

Eyüp Gözgeç, iyi sporcu yetiştirmenin madalya kazanmaktan daha önemli olduğunu kaydetti.

Öncelikle dürüst, ahlaklı ve vatanına bağlı sporcular yetiştirmek istediklerinin altını çizen Gözgeç, "İyi sporcu yetiştirmenin madalya kazandırmaktan daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Sporcular öncelikle dürüst ve vatanı ile milletine bağlı olmalı. Bu özelliklere sahip bir sporcuya madalya da kazandırırsak mükemmel bir insan yetiştirmiş olacağız. Asıl amacımız bu. Her şey madalya ile bitmiyor. Önemli olan vatana ve millete faydalı bir genç yetiştirmek." şeklinde konuştu.

- "Filistinlilere 'yanınızdayız' mesajı veriyoruz"

Eyüp Gözgeç, ABD'nin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımasına tepki olarak 32. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası'na Filistin Milli Takımı'nı da davet ettiklerini aktardı.

Filistin'de yaşananlara Türkler ile müslümanların sessiz kalmadığını vurgulayan Gözgeç, şunları kaydetti:

"Filistin'de yaşananlar, içimizde kanayan bir yara. ABD, Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdı. Burada verilmek istenen mesaj farklıydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tüm dünyaya kimsesizlerin kimsesi olduğunu, Allah'tan başka kimseye kul olmayacaklarını ifade etti. Biz, bu liderin ülkesinde yaşayan insanlarız. Bu konuda elimizden ne gelir diye düşündük. Filistin Milli Boks Takımı'nı turnuvaya davet ederek onlara 'yanınızdayız' mesajı veriyoruz. Türkiye'nin Filistin'den hiçbir menfaati yok. Allah rızası için bu davanın savunucusuyuz. Bu mesajı vermek için Filistinli arkadaşlarımızı burada misafir ediyoruz."

- "Boks lisesi açmamız lazım"

Eyüp Gözgeç, sporcuların eğitimlerini ve kariyerlerini bir arada sürdürebilmeleri için boks lisesi açmak istediklerini belirtti.

Ankara ve Trabzon'da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'nin olduğunu kaydeden Gözgeç, "Ama bu proje yeterli değil. Sayı olarak eksik durumdayız. Sporcu sayımızı artırmamız lazım. Sayıyı çoğalttıktan sonra boks lisesi açmamız lazım. Hem eğitim hem de spor yapacağız. Bunu geliştirmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA