Rafting Takımı Zap Nehri'nde Çevre Temizliği Yaptı

Hakkari'de faaliyet gösteren Cilo Rafting Takımı, Zap Nehri yakınındaki Kanireş mesire alanında çevre temizliği yaptı.

Cilo Rafting Takımı sporcuları, bilinçsizce kirletilen Zap Nehrine yakın Kanireş mesire bölgesindeki antrenman alanında temizlik çalışması yaparak etraftaki çöpleri topladı.

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu, yaptığı açıklamada, Üzümcü köyünün Kanireş çeşmesi ve bölgesinin doğal güzelliğiyle farklı bir yer olduğunu söyledi.

Her gün onlarca kişinin buraya pikniğe geldiğini aktaran Tansu, şunları kaydetti:

"Özellikle de hafta sonları Kanireş çeşmesi bölgesi insanlarla dolup taşıyor. Ancak ne yazık ki çevre bilinci olmayan toplumumuzun genel hastalığının en bariz örneğini burada görüyoruz. Çöpleri gelişi güzel çevreye atıyorlar. Zaman zaman uyarılarımıza rağmen maalesef çöplerini bırakıp gidiyorlar. Son bir haftadır bu bölgede yaptığımız sportif çalışmalarımız sonrasında bütün sporcularımız ve antrenörlerimiz ile çevredeki çöpleri topluyoruz. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz."

Sporculardan Ramazan İlhan da rafting çalışmaları sırasında bölgeye gelen piknikçilerin attığı çöplerden dolayı çevreye kötü kokuların yayıldığını ve bunun da sporcuların çalışmalarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Kaynak: AA