Güreşte Hedef Takım Halinde Derece

Türkiye, Slovakya'da düzenlenecek Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda grekoromen, serbest stil ve kadınlarda takım halinde derece elde etmeyi hedefliyor Genç Grekoromen Milli Takımı Teknik Direktörü Mustafa Berber: 'Eksiklerimizi giderdiğimizi düşünüyorum. Takım halinde ilk üçte yer almak istiyoruz' Genç Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü Murat Gençtürk: 'Çıkışımızı Dünya Gençler Şampiyonası'nda da sürdürmeyi amaçlıyoruz' Genç Serbest Milli Takımı Teknik Direktörü Metin Topaktaş: 'Hedefimiz, Avrupa Gençler Şampiyonası'ndaki başarımızı tekrarlamak'

HALİL İBRAHİM AVŞAR - Türkiye, Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda tüm kategorilerde takım halinde ilk üçte yer almayı hedefliyor.

Genç güreşçiler, 17-23 Eylül tarihlerinde Slovakya'nın Trnava kentinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nın hazırlıklarında sona yaklaştı.

Şampiyonaya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan genç milli takım teknik direktörleri, takım halinde derece elde etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde kamp yapan Genç Grekoromen Milli Takımı'nın teknik direktörü Mustafa Berber, 2 bronz madalyayla beklentilerin altında kaldıkları Avrupa Gençler Şampiyonası'nda milli güreşçilerin kural değişikliğine uyum sağlamakta sorun yaşadığını vurguladı.

İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleştirilen Avrupa Gençler Şampiyonası'ndan gerekli dersleri çıkardıklarını belirten Berber, "Avrupa Şampiyonası kural değişikliği sonrası ilk organizasyondu. Eksiklerimizi tespit ettik ve bu doğrultuda çalıştık. Eksiklerimizi giderdiğimizi düşünüyorum." dedi.

Mustafa Berber, Dünya Gençler Şampiyonası'ndan daha güzel sonuçlarla döneceklerine inandığını dile getirerek, "Takım halinde ilk üçte yer almak istiyoruz. En az 4-5 madalya bekliyoruz. Dünya şampiyonu sporcular çıkarmayı hedefliyoruz. Dünya Şampiyonası'na, Avrupa Şampiyonası'nın telafisi olarak bakıyoruz. Bu zor günlerde İstiklal Marşı'mızı okutarak, moral ve motivasyon açısından ülkemize katkı sağlamak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Altyapıdan iyi sporcuların geldiğine değinen Berber, "2020 Tokyo Olimpiyatları'nda bu kadrodan görebileceğimiz sporcularımız olacak." ifadesini kullandı.

- Genç kadın güreşçiler ilk altın madalya peşinde

Hazırlıkların son etabını Yalova'da gerçekleştiren Genç Kadın Milli Takımı'nın teknik direktörü Murat Gençtürk, genç kadınlarda ilk dünya şampiyonu Türk güreşçiyi çıkarmayı arzuladıklarını söyledi.

Kadın güreşinde Türkiye'nin son dönemde iyi bir ivme yakaladığına dikkati çeken Gençtürk, "Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 6 madalya aldık ve takım halinde üçüncü olduk. Bu çıkışımızı Dünya Gençler Şampiyonası'nda da sürdürmeyi amaçlıyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Murat Gençtürk, genç kadınlarda bir ilki gerçekleştirmek istediklerinin altını çizerek, "Dünya Gençler Şampiyonası'nda kadınlarda altın madalyamız bulunmuyor. Öncelikli hedefimiz dünya şampiyonu çıkarmak. En azından bir altın madalya bekliyoruz. Toplamda da en az 3-4 madalya amaçlıyoruz. Daha fazlası da olabilir. Yine takım halinde ilk üçe girmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Elde edilen başarılarla kadın güreşçilerin öz güveninin arttığına değinen Gençtürk, şunları kaydetti:

"Yasemin Adar, Buse Tosun ve Evin Demirhan, genç sporcularımıza örnek oldu. Altyapıdaki sporcular, "Ablalarımız yapıyor, biz de yapabiliriz' demeye başladı. Sonucunda da madalyalar giderek artıyor. Eskiden kadın güreşinde altyapıda 100 sporcu vardı. Şu an 700-800 minik sporcumuz var. Başarılarla kitle de büyüyor. 'Kadından güreşçi olmaz' algısı yıkıldı. Aileler artık kız çocuklarını rahatlıkla güreş yapmaya yolluyorlar."

- Serbest stilde amaç başarıyı sürdürmek

Niğde'de son hazırlıklarını yapan Genç Serbest Milli Takımı'nın teknik direktörü Metin Topaktaş, "Hedefimiz, Avrupa Gençler Şampiyonası'ndaki başarımızı tekrarlamak." dedi.

İtalya'daki organizasyonda 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 5 madalya kazandıklarını hatırlatan Topaktaş, "Bu başarı bizi gelecek adına umutlandırdı. Dünya Şampiyonası tabii ki daha zorlu geçecek ama iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Avrupa'da madalya alan tüm güreşçilerimizden yine madalya bekliyoruz. Başarımızı Dünya Şampiyonası'na taşıyacağımızı düşünüyoruz. Takım halinde derece bekliyoruz." yorumunu yaptı.

Kaynak: AA