Çorum Belediyesi Karakucak Güreşleri'ne Doğru

Çorum Belediyesi Karakucak Güreşleri'nin cumartesi günü yapılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Zeki Gül, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce düzenledikleri geleneksel yağlı güreşler yerine bu yıl sporcu ve vatandaşlardan gelen talep üzerine Karakucak Güreşleri düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.

Çorum'da ilk kez bu çapta büyük bir karakucak güreş organizasyonu gerçekleştirileceğini aktaran Gül, "Bu yıl vatandaşlarımızdan ve pehlivanlarımızdan gelen talepler üzerine yağlı güreşler yerine Karakucak Güreşleri düzenleme kararı aldık. Ben inanıyorum ki Karakucak Güreşleri de daha önce düzenlediğimiz yağlı güreşler kadar çekişmeli ve heyecanlı geçecek." ifadelerini kullandı.

Güreşlerin toplam 21 kategoride gerçekleştirileceğinin ve sporculara toplam 69 bin 200 lira ödül dağıtılacağının altını çizen Gül, şunları kaydetti:

"Karakucak Güreşlerimiz, baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, deste, tozkoparan teşvik, yıldızlar ve minik olmak üzere toplam 21 kategoride yapılacak. Her kategoriden ilk 8'e giren 168 güreşçimize toplamda 68 bin 200 lira ödül vereceğiz. Bütün müsabakaların centilmenlik içerisinde Türk sporuna yakışır şekilde gerçekleşmesi temenni ediyorum. Nazmi Avluca Spor Tesisleri'nde 15 Eylül saat 10.00'da başlayacak Çorum Belediyesi Karakucak Güreşleri'ne bütün halkımızı davet ediyorum."

Kaynak: AA