Yunanistan'da Türk Bayrağını Dalgalandırmak İstiyor

Türkiye şampiyonu 11 yaşındaki yelkenci Ege Ayyıldızbayraktar, Yunanistan'da düzenlenecek Balkan Şampiyonası'nda da birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor Milli yelkenci Ege Ayyıldızbayraktar:'Yunanistan'a şampiyon olmak için gidiyorum çünkü bugüne kadar hep onun için çalıştım'.

MESUT KARADUMAN - Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Ege Ayyıldızbayraktar, Yunanistan'da gerçekleştirilecek Balkan Şampiyonası'nda da birincilik kürsüsüne çıkmayı amaçlıyor.

Aydın'ın Didim ilçesinde düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda optimist junior erkeklerde şampiyonluğu elde eden 11 yaşındaki Ege Ayyıldızbayraktar, Balkan şampiyonluğu hedefi doğrultusunda antrenmanlarını aralıksız sürdürüyor.

Ege Ayyıldızbayraktar, 3-8 Eylül tarihlerinde Yunanistan'da düzenlenecek Balkan Şampiyonası'nda optimist junior sınıfında Türkiye'yi temsil edecek.

- Ege: "Şampiyon olmak için gidiyorum"

Tekirdağ Yelken ve İhtisas Kulübü sporcusu Ege Ayyıldızbayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunanistan'dan madalya ile dönmek istediğini söyledi.

Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceği için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Ege, "Yunanistan'a şampiyon olmak için gidiyorum çünkü bugüne kadar hep onun için çalıştım. Orada şampiyon olarak, altın madalya kazanmak istiyorum. Antrenmanlarda iyi dereceler elde ediyorum. Hedeflediğim şampiyonluğa ulaşacağıma inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Yelkene, abisinden görerek başladığını anlatan başarılı sporcu, milli takıma kadar yükselmekten dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirerek, "Beş yıl önce abim yelken yapıyordu. Ben de ona heveslenince, ailem beni yelken kulübüne yazdırdı. O günden sonra yelkeni hiç bırakmadım. Yelkene ilk başladığımda biraz korkuyordum. Ondan sonra sevmeye başladım. Sevmeye başlayınca da yelken benim için daha zevkli hale gelmeye başladı." diye konuştu.

Kendisini geliştirmek için sürekli çalıştığını belirten Ege, "Kendimi geliştirmeye çalıştım ve 2 ay önce katıldığım Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldum. O an yaşadığım mutluluğu anlatamam. Yelken dışardan bakınca zor gibi ama denize çıkınca her şey çok kolay geliyor." ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü Antrenörü Berk Uzel ise Ege'nin milli takıma yeni katıldığını ve kendisinden güzel dereceler beklediklerini aktardı.

Uzel, sporcuları Türkiye'yi temsil edeceği için heyecanlı olduklarını belirterek, "Kulübümüz adına sporcumuzun Balkan Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek olması gurur verici. Bu yarışmaya katılmak için Ege çok çalıştı. Sporcumuzla gurur duyuyoruz ve güzel bir dereceyle dönmesini bekliyoruz. Şampiyon olması zor değil. bizde heyecanla onları takip edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA