'Oyun Olarak Rakipten Daha Avantajlıyız'

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, oyun olarak Burnley’den daha avantajlı olduklarını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu maçında Medipol Başakşehir ile Burnley 0-0 berabere kaldı. Müsabaka sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Burnley’nin direkt oynayan bir takım olduğunu ifade ederek, “Özellikle ligde ortalama 30 metrenin üstünde 80 tane pas atıyordu. Bu maç 56 kez direkt oynamışlar. Burada önemli olan ikinci toplar. Burnley’ye 1.5 pozisyon verdik, bunlar da 2. toplardı. Topa %72 sahip olduk ve 572 pas yaptık. 4-5 tane pozisyonumuz var. İlk resmi müsabakamız ve fiziksel olarak İngiliz takımıyla koşu mesafelerimiz daha iyi. Fiziksel ve taktik disiplin olarak doğru bir görüntü verdik. Ben bugün özellikle takımımın oyundaki çalışmalara sadık olmasından dolayı teşekkür ediyorum. Bunu kapatacağız ve 3 gün içinde iyi dinlenerek lige hazırlanacağız” diye konuştu.



“OYUN OLARAK RAKİPTEN DAHA AVANTAJLIYIZ”

Tur şansını oyun olarak rakipten daha üstün ve avantajlı gördüğünü belirten Avcı, “Bajic ceza sahası içindeki oyun performansından memnunum. Mevlüt çalışıyor ve 4 santrfordan bir tanesi. Bugünkü oyun anlayışında Bajic uygundu. Santrfor olunca insanlar gol mü attı diye bakıyorlar” dedi.



“ADEBAYOR’UN DURUMUNU KONUŞACAĞIZ”

Adebayor’un fiziksel durumunu konuşacaklarını belirten Abdullah Avcı, “Belki 2. maçta veya Trabzon maçında sahada olacak” ifadelerini kullandı.

“FUTBOLA BAKTIĞIMIZDA PAS OYUNUNA EVRİLEN BİR OYUN VAR”

Futbola baktığımızda pas oyununa evrilen bir oyun olduğunu anlatan deneyimli hoca, “Pozisyon almak doğru. Özellikle merkezi kapatmada en iyi takımlardan bir tanesi. O yüzden orta yapmama durumumuz vardı. Dünya Kupası’nda savunma yapan takım şampiyon oldu. Hücum yaparken savunma yapmayacağın anlamına gelmez bunlar. Costa ve Mahmut rakibi kapatarak geldiler. Benim oyun felsefem ve oyuncu profilim buna uygun” şeklinde konuştu.



“BUGÜN FUTBOLDA TEK PLAN ÜZERİNDEN GİDİLMİYOR”

Başakşehir’in oyunun içindeki senaryoları kullanan bir takım olduğunu belirten Abdullah Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugün futbolda tek plan üzerinden gidilmiyor. Rakibinin analizleri sonunda planlar oluşturuyorsun. Biz bugün oyun olarak 18 kez girip 18 şut attık. Üstünlük varsa oyunda ,bunu iyi kullanabiliyorsak ikinci maçtaki planlara hazırlıklıyız. 4-2-3-1’e de hazırlıklıydık 4-4-2’ye de hazırlıklıydık” dedi.

(Ozan Buğra Koşar /İHA)

Kaynak: İHA