Beşiktaş-LASK Linz Maçından Notlar

Siyahbeyazlı ekipte sakatlığı bulunan Adriano kadroda yer almazken, B36 Torshavn maçlarında ilk 11'de yer alan Fatih Aksoy yedek soyundu Beşiktaş'ta bu oyuncuların yerine Pepe ile Oğuzhan Özyakup ilk 11'de şans buldu.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Avusturya temsilcisi LASK Linz ile yaptığı ilk maça, B36 Torshavn mücadelesine göre 2 değişiklikle çıktı.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı bulunan Adriano Correia, kadroda yer alamadı. Teknik direktör Şenol Güneş, 2. ön eleme turundaki iki maçta ilk 11'de görev verdiği Fatih Aksoy'u ise yedeğe çekti. Güneş, Fatih'in yerine Pepe'yi ilk 11'de sahaya sürdü. Pepe, bu sezon ilk kez resmi bir maçta görev aldı.

Adriano'nun yokluğunda Oğuzhan Özyakup, ilk 11'de şans buldu.

- Roco ve Quaresma ilk kez kadroda

Beşiktaş'ta yeni transfer Enzo Roco, transferinin ardından ilk kez maç kadrosunda yer aldı.

Portekiz'in 2018 FIFA Dünya Kupası'ndaki mücadelelerinde görev alan Ricardo Quaresma da maça yedek başladı.

B36 Torshavn ile İstanbul'da oynanan maçta kadroda yer alamayan İspanyol oyuncu Alvaro Negredo da bu sefer yedek soyundu.

Beşiktaş'ta ayrıca Utku Yuvakuran, Dorukhan Toköz ve Vagner Love yedekler arasında bulundu.

Siyah-beyazlılarda 3. ön eleme turu için UEFA listesinde yer alan Domagoj Vida, Gökhan Töre, Mustafa Pektemek ve Güven Yalçın, teknik direktör Şenol Güneş tarafından maç kadrosunda tercih edilmedi.

- Stat dolmadı

Beşiktaşlı taraftarların B36 Torshavn mücadelesine göre LASK Linz maçına ilgisi az oldu.

Vodafone Park tribünlerinde büyük boşluklar gözlendi. Az sayıdaki Avusturyalı taraftar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

Öte yandan, karşılaşma öncesi Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yöneticiler Cihat Kumuşoğlu ile Şafak Mahmutyazıcıoğlu, UEFA Delegesi David McDowell, LASK Linz Kulübü Başkanı Siegmund Gruber ve kulübün ikinci başkanı Wolfgang Resch'yi dostluk yemeğinde ağırladı.

Fikret Orman, UEFA Delegesi David McDowell ile Siegmund Gruber'e günün anısına bir plaket takdim etti.

Bu arada B36 Torshavn maçına göre Vodafone Park zeminin daha da bozulduğu dikkati çekti.

Kaynak: AA