Bakan Kasapoğlu'ndan Futbolda Yeni Sezon Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu:'20182019 sezonunun, Spor Toto Süper Lig'e adını veren, Türk futbolunun efsanelerinden Lefter Küçükandonyadis'in adına yakışır bir şekilde sevgi, saygı ve dostluk içinde geçeceğine yürekten inanıyorum' 'Süper Lig'de uygulanmaya başlayacak Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi ile hakemlerimizin işini kolaylaştırmanın ötesinde, kavgaya varan tartışmalı pozisyonları da minimuma indireceğimizi düşünüyorum'.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'de yarın başlayacak 2018-2019 sezonu öncesi mesaj yayımladı.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı mesajında yarın başlayacak Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu ile Spor Toto 1. Lig'in tüm spor camiası ve sporseverlere hayırlı olmasını dileyerek, "Spor, insanları ortak sevinç ve heyecan etrafında buluşturan bir olgudur. Sporun birleştirici ve iyileştirici gücü, insanlar arasında olduğu gibi toplumlar arasında kalıcı sağlam köprüler kurar. 2018-2019 sezonunun, Spor Toto Süper Lig'e adını veren, Türk futbolunun efsanelerinden Lefter Küçükandonyadis'in adına yakışır bir şekilde sevgi, saygı ve dostluk içinde geçeceğine yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Bu sezon Türk futbolunun geleceği için tarihi bir adım attıklarını vurgulayan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Süper Lig'de uygulanmaya başlayacak Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi ile hakemlerimizin işini kolaylaştırmanın ötesinde, kavgaya varan tartışmalı pozisyonları da minimuma indireceğimizi düşünüyorum. Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isterim ki VAR sistemi bir karar mekanizması değil, karar verme sürecinde hakemlerimizi destekleyen bir yardımcı unsurdur. Unutulmamalıdır ki nihai karar her zaman hakem tarafından verilir. Ve yine unutulmamalıdır ki aslolan insandır, teknoloji yardımcıdır."

Yeni sezonda en büyük hedeflerinin sporda şiddet ve küfrü bitirmek olduğunu aktaran Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Kulüp yönetimlerinden taraftarına, sporcusundan teknik heyetine, yani futbolun bütün paydaşlarına büyük görevler düşmektedir. Bu, Avrupa'nın önemli ligleri arasında yer alan Spor Toto Süper Lig'in marka değerini daha da yükseltecektir. Dolayısıyla, sevgi, saygı, dostluk ve fair play çerçevesinde, mücadeleci ve heyecanlı bir sezon geçirmemiz en büyük dileğimizdir. Bu vesileyle, başta Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek bütün takımlarımıza, futbolcularımıza, izleyicilerimize başarılar ve mutluluklar diliyorum."

Kaynak: AA