Okulda Müdür, Tatamide Milli Hakem

Çocukluk döneminde başladığı karatede aktif spor yaşantısını bıraktıktan sonra hakemliğe yönelen, bir yandan da Kocaeli'deki bir okulda müdürlük yapan Dinçer Ekinci, uluslararası hakemliğe yükselip Avrupa, dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda görev almayı hedefliyor Milli hakem Dinçer Ekinci:'Hakemliğe sağlığım el verdiği sürece devam edeceğim. Her hakemin mutlaka hedefleri var. Avrupa, dünya şampiyonalarında ve olimpiyatlarda görev almak hedeflerim arasında'

MESUT KARADUMAN - Asıl mesleği öğretmenlik olan ve Kocaeli'de bir okulda müdürlük yapan milli hakem Dinçer Ekinci (42), uluslararası hakemliğe yükselip dünya ve Avrupa şampiyonaları ile olimpiyatlar gibi önemli uluslararası organizasyonlarda müsabaka yönetmek istiyor.

Çocuk yaşlarda başladığı karatede aktif spor yaşantısına 2010 yılında son veren, bu süreçten sonra hakemliğe yönelen Ekinci, daha sonra milli hakemliğe kadar yükseldi.

Dinçer, 8 yıllık hakemlik kariyeri boyunca Türkiye şampiyonalarının yanı sıra farklı müsabakalarda çok sayıda maç yönetti.

Trakya Ligi Karate müsabakaları kapsamında Tekirdağ'a gelen Dinçer Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karateyi çok sevdiğini, sporculuktan sonra da hakem olarak bu branştan kopmadığını söyledi.

Ekinci, 8 yıldır çok sayıda müsabaka yönettiğini ifade ederek, "1989 yılında bu yana karate sporuyla ilgileniyorum. Hakemliğe ise 2010 yılında başladım. Şu anda milli hakem olarak görevimi sürdürüyorum. Karateye çocuk yaşta birilerinin yönlendirmesiyle başladık. Bundan sonra da hakem olarak bu spora devam ediyoruz. Bu işi yaparken hem eğleniyorum hem de öğreniyorum. Ayrıca bildiklerimizi genç nesillere aktarmak için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

Hakemliği severek yaptığını, spordan kopamadığını aktaran Ekinci, olimpiyatlarda tatamiye çıkarak maç yönetmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

- "Tatamide tozu yutunca insan bırakamıyor"

Ekinci, karatenin Türkiye'de her geçen yıl daha çok yayılmaya başladığını ve başarılı sporcular çıktığını belirterek, "Bizlere katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bize öğretilenleri bizler de öğretme gayretindeyiz. Karatede tatamiye çıkınca o tozu yutunca zaten bırakmak istemiyor insan." ifadelerini kullandı.

Mesleğini ve hakemliği başarılı bir şekilde sürdürdüğünü aktaran Ekinci, şunları kaydetti:

"Üniversiteden sonra tekrar hakemlik kariyerime devam ettim. Hakemliğe sağlığım el verdiği sürece devam edeceğim. Her hakemin mutlaka hedefleri var. Avrupa, dünya şampiyonalarında ve olimpiyatlarda görev almak hedeflerim arasında. Bunlar da çalışma gerektiren durumlar, inşallah bu hedeflere ulaşmak içinde elimizden geleni yapıyoruz. Uluslararası hakem olup büyük organizasyonlarda görev almak için uğraşıyoruz."

Sporculuk döneminde bazı şanssızlıklar nedeniyle milli formayı giyip uluslararası alanda maç yapamadığını aktaran Ekinci, hakemlik kariyerinde çok önemli organizasyonlarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA