'En Çok Altın Madalyayı Almanın Gururunu Yaşıyorum'

Gençler Dünya Şampiyonu milli yüzücü Muhammed Emin Bay:'Bir işi bir kez yaparsın şans, ikinci kez yaparsın tesadüf, üçüncü kez ve sonrasında azim ve istikrarın ne olduğunu herkes anlar. Tesadüf olmadığını kanıtlamak için çalıştım' 'Son yarışta paletim yeni olduğu için inanılmaz derecede canım yandı. Ağlayarak yüzdüm. Çok zor bir andı. Vatan, millet sevgisiyle yüzdüm'

Gençler Dünya Şampiyonu milli yüzücü Muhammed Emin Bay, başarısının tesadüf olmadığını kanıtlamak için çalıştığını belirterek, kazandığı madalyaların gururunu yaşadığını ifade etti.

20. Avrupa Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda 4 altın madalya kazanan Muhammed Emin Bay, Alleben Yüzme Havuzu'nda düzenlenen basın toplantısında, 7 yıl önce heyecanla başladığı yüzmede şampiyonluklar elde etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Bir işin mutlu yapıldığı sürece başarının geldiğini ifade eden Muhammed Emin, "Ben çok mutlu oldum, hırslandım, çalıştım. Dünya, Avrupa şampiyonlukları mutlu olduğum ve isteyerek yaptığım için geldi. Üç yıldır üst üste madalya almanın gururunu yaşıyorum. Üç yıldır da milli takımdayım. Çok şükür hiçbir zaman elim boş gelmedim. Ülkeme de gurur yaşattığım için çok mutluyum." diye konuştu.

Muhammed Emin, aldığı madalyalarla başarısının tesadüf olmadığını kanıtladığını vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Başarının tesadüf olmadığını hepimiz biliyoruz. Ben bunu nasıl kanıtladım. 2016 yılında dünya şampiyonasından ülkeme bronz madalyayla geldim. Bir işi bir kez yaparsın şans, ikinci kez yaparsın tesadüf, üçüncü kez ve sonrasında azim ve istikrarın ne olduğunu herkes anlar. Tesadüf olmadığını kanıtlamak için çalıştım. En çok altın madalyayı almanın gururunu yaşıyorum. Bu gururu şehrime, ülkeme, aileme herkese yaşatmanın mutluluğunu yaşıyorum."

Milli sporcu, kendisine destek olanlara da teşekkür etti.

Avrupa Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda hayatının en zorlu yarışlarına çıktığına dikkati çeken Muhammed Emin, şunları kaydetti:

"Çok zorlandım, yoruldum ama çok çalışarak bayrağımızı dalgalandırdık. Vatan, bayrak sevgisiyle büyüdük. Canımın yanmasına rağmen 'Türkiye' diyerek ayağa kalktım. Son yarışta paletim yeni olduğu için inanılmaz derecede canım yandı. Ağlayarak yüzdüm. Çok zor bir andı. Vatan millet, sevgisiyle yüzdüm. O acıyı bir daha çekmek istemem. Zaten anlatılmaz yaşanır. Ama ülkemi en üstlerde tutuğum için mutluyum. İlklerin ve en iyilerin gururunu yaşıyorum. O da çok güzel."

- Belediye Başkanı Fadıloğlu: "Bir yerde disiplin varsa başarı gelir"

Toplantıda bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, başarının ekip işi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Eğer bir yerde disiplin varsa başarı gelir. En önemli unsurumuz hocalarımızın yanında velilerimiz de bize inandılar, güvendiler, çocuklarını emanet ettiler. Biz de onları adım adım yukarıya taşıdık. Denizi olmayan şehirden milli, olimpiyat sporcuları çıkartacağız, dedik. Allah'a şükür bunları yaşıyor olmak, şampiyonluklar çıkarmak bizim için büyük onur ve gurur kaynağı. Türkiye'nin 14 madalyasının 8'ini almanın gururunu yaşıyoruz."

Toplantının ardından Şehitkamil Belediye Spor Kulübü sporcuları Muhammed Emin Bay ve Tuğcan Kaytar, İstanbul'da düzenlenen 20. Avrupa Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda dereceye girerek göndere çektirdikleri Türk bayrağını Fadıloğlu'na hediye etti.

Kaynak: AA