Denizli Basket, Merkezefendi İle Parkeye Döndü

Denizli Basket, Merkezefendi Belediyesi ile parkeye geri dönerek, Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele edecek.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, belediye olarak spora önem verdiklerini ve yatırımlar yaptıklarını belirterek, bisiklet, tenis ve basketbol olmak üzere 3 ana branşta stratejik hedef koyduklarını kaydetti.

Basketbola olan ilgilerinin bir heves olmadığını, orta ve uzun vadeli hedefler çerçevesinde Merkezefendi Belediyesi olarak basketbola yatırım yapacaklarını dile getiren Başkan Subaşıoğlu, şöyle konuştu:

"Basketbolla ilgili Denizli için önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaşmak için buradayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın basketbolun tabana yayılması konusundaki vizyonu bizler için önemli bir rehberdir. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Merkezefendi Belediyesi'nin A takımı, Türkiye Basketbol Federasyonunca 2. Lig'e kabul edildi. Bu sene Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket adıyla inşallah 2. Lig'de mücadele edeceğiz. Bu bizim için önemli. Tüm Denizlili hemşehrilerimizi, tüm basketbolseverleri, tüm sporseverleri maçlara davet ediyorum. Cuma günü çekilecek fikstürden sonra daha detaylı bilgileri paylaşıyor olacağız. Güzel bir yola çıktık. Denizli Basket'i tekrar eski günlerine, parkeye geri döndürdük. Denizlimize ve Türk sporuna hayırlı ve uğurlu olsun."

Maçların, Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu'ndaki PAÜ Arena'da oynanacağını bildiren Subaşıoğlu, "Takımın koçluğunu, geçtiğimiz yıl Artvin Belediyesi'ni TBL'ye çıkarma başarısı gösteren, daha önce de Denizli Basket'te görev alan, Denizli'yi yakından tanıyan, inandığımız, güvendiğimiz hocamız Şahin Ateşdağlı yapacak. Hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah birlikte güzel bir sezon geçireceğiz." diye konuştu.

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket takımının baş antrenörü Şahin Ateşdağlı ise, Denizlili sporseverlere keyifli bir basketbol izletme hedefinde olduklarını söyledi.

Takımın teknik ve oyuncu kadrosunun tanıtıldığı toplantıda, Şahin Ateşdağlı'nın yardımcılığını Evren Yenice'nin yapacağı, takıma kazandırılan Gökhan Yazıcıoğlu, Azizcan Özdemir, Kemalcan Aktuna, Oğuzhan Derici ve Kerem Barım'ın, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket için ter dökeceği, takımın genel menajerliğini de Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Çağlar Turan'ın yapacağı bildirildi.

TBL'de 2016 yılında play-off oynayan Denizli Basket, ekonomik nedenlerle ligden çekilmişti.

Kaynak: AA