Süper Lig Hakemleri Yaz Semineri Başladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından düzenlenen Süper Lig Hakemleri Yaz Semineri'nin ikinci etabı Sakarya'da başladı.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, NG Sapanca Otel'de başlayan seminerin açılışında konuşan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Türk futbolunda Video Yardımcı Hakem (VAR) döneminin TFF Süper Kupa maçıyla başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu seminerin içeriği de VAR sistemine göre şekillendirildi ve çoğu konular hakem ve yardımcı hakemlerin birlikte takip etmesini gerektirdi. Bir yılı aşkın süredir çalışmamıza ve 180 kez test etmemize rağmen yine de eksiklerimiz ve hatalarımız olacaktır. Bunları kısa sürede değerlendirip deneyimimizi üst seviyeye çıkaracağız. Önemli olan sahada hakemin başarısıdır. VAR'ın başarısının temeli de protokole uymaktır. Futbol kamuoyu VAR konusunda bizlere makul toleransı ve krediyi gösterecektir. VAR'ın dışında işlenecek konuları da dikkatle takip etmenizi istiyorum. Yeni futbol sezonunda sizlere başarılar diliyorum."

Hakemlere VAR operatörlüğünü içeren teknik detayların aktarıldığı seminerde, MHK'nin Eğitimden Sorumlu üyesi Murat Ilgaz ile UEFA Türkiye Hakem Konvansiyon Sorumlusu ve UEFA Eğitimcisi Jorn West Larsen eğitimler verdi.

Prof. Dr. Ali Kızılet ve Dr. Tuba Kızılet Bozdoğan nezaretinde hakemlere, geçtiğimiz günlerde tamamlamış oldukları FIFA atletik test sonuçları ile ilgili geri bildirim yapıldı.

Kaynak: AA