Paralimpik Sporculardan Yoğun Mesai

Okçuluk, yüzme, atletizm ve tekerlekli sandalye basketbolda milli takımlar, ağustos ayında uluslararası organizasyonlara katılacak.

Okçuluk, yüzme, atletizm ve tekerlekli sandalye erkek basketbol milli takımı, ağustos ayında Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda madalya mücadelesi verecek.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, paralimpik sporcular 4 ayrı branşta Türkiye'yi temsil edecek.

Paralimpik Okçuluk Milli Takımı, 11-19 Ağustos'ta Çekya’nın Pilsen kentinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda madalya için hedefin karşısına geçecek.

Yüzme Milli Takımı ise İrlanda’nın başkenti Dublin’de 13-19 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'nda kulaç atacak.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 20-26 Ağustos'ta düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda ise Atletizm Milli Takımı piste çıkacak.

Tekerlekli Sandalye Erkekler Basketbol Milli Takımı da Almanya’nın Hamburg şehrinde 16-26 Ağustos'ta organize edilecek Dünya Şampiyonası'nda kürsüde yer alabilme mücadelesi verecek.

Milli takımlar, şampiyona hazırlıklarını farklı kentlerdeki kamplarda sürdürüyor.

Kaynak: AA