Pelin Derya Bilgiç Açıklaması 'Hedef Büyük, Madalya İstiyoruz'

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncularından Pelin Derya Bilgiç, hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, madalya almak istediklerini söyledi. Rakipler hakkında da konuşan Bilgiç, “Onlara hem psikolojik hem de fiziksel olarak üstünlük kurup, gruptaki üç maçtan da galip ayrılmak istiyoruz” dedi.

İspanya’nın ev sahipliğinde 22-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncularından Pelin Derya Bilgiç, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Hazırlıkların iyi gittiğini belirten Bilgiç, “Ekrem hocanın da dediği gibi yeni bir sistemi oturtmaya çalışıyoruz. Bundan bir ay önce de kamp yapmıştık. Gençler olan grupla beraber. Şimdi tam kadro olarak hazırlıklarımızı sürdürüyor. Slovenya’da aha da artacak tempo. Daha çok hazırlanacağımızı düşünüyorum. Hedeflerimiz büyük. Madalya istiyoruz. Bunun içinde daha çok ve doğru çalışmamızın farkındayız. Herkes de bunun için konsantre olmuş durumda” diye konuştu.



"Üç maçtan galip ayrılmak istiyoruz"

Gruptaki rakipler hakkında da konuşan 24 yaşındaki basketbolcu, "Dünya Şampiyonası oynuyoruz, hiç kimse küçümsenecek rakip değil. Hiçbirini hafife almak mümkün değil. Gerçekten iyi performans verip, onlara hem psikolojik hem de fiziksel olarak üstünlük kurup, gruptaki üç maçtan da galip ayrılmak istiyoruz” şeklinde konuştu.



“Karma bir ekip olduğumuz için bence güzel işler olacak”

Takım yapısı için de yorumda bulunan başarılı basketbolcu, “Güzel bir karma oluyor. Çünkü genç oyuncular enerji bölümü üstleniyor. Tecrübeli oyuncularda o tecrübelerini sahada kullanarak, kritik anlarda daha büyük rol oynuyor. Çok genç bir ekip ya da çok yaşlı bir ekip olmadığı için, karma bir ekip olduğumuz için bence güzel işler olacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA