Çintimar Açıklaması '43 Sporcumuzla Ülkemizi Temsil Edeceğiz'

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Almanya’da 43 sporcuyla Türkiye’yi temsil edeceklerini belirterek, "Bir önceki şampiyonada 12 madalya ve sıralamada 4.’lükle tarihimizde alınan 11 madalyanın bir üstüne çıktık. Almanya’da hedefimiz aynı başarıyı yakalayıp üstüne çıkabilmek" dedi.

Berlin’de düzenlenecek olan Avrupa Atletizm Şampiyonası öncesi Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve sporcular basın toplantısı düzenledi.

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar sözlerine yeni başkanlık sistemiyle oluşan yeni kabinede Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve yardımcılarına hayırlı olsun dilekleriyle başladı.

Çintimar, “Avrupa şampiyonasına 43 sporcuyla gidiyoruz. 52 kota almıştık ve bu tarihimizdeki en yüksek kotayı aldık. Avrupa Şampiyonası öncesi yaptığımız test müsabakalarımızda form grafikleri düşük ve sakatlıkları olan 9 sporcuyu kafileden çıkardık. 43 sporcumuzla Almanya’da ülkemizi temsil edeceğiz. Bir önceki şampiyonada 12 madalya ve sıralamada 4.’lükle tarihimizde alınan 11 madalyanın bir üstüne çıktık. Almanya’da hedefimiz aynı başarıyı yakalayıp üstüne çıkabilmek. Sporcularımız ülkemizin imkanlarıyla bizleri temsil edecek. 2003’e kadar 2 madalyamız vardı. 2002’den sonra 22 madalya aldık çok iyi bir ivme gösteriyoruz. 2020 olimpiyatları öncesi daha güçlü bir şekilde gittiğimizin göstergesi. Türkiye atletizm camiası olarak övünçle bahsedeceğimiz şey, genç sporcularla yarışacak olmamız. 4x4 ve 4x100 müsabakalarında takımlarımız yarışacak. Umarım 4x100’de ilk madalyamızı burada alacağız” diye konuştu.



Ramil Guliyev: “Rekor deneyeceğiz”

Bu sezon kendileri için iyi geçtiğini anlatan Ramil Guliyev, “Performansımız iyi durumda. Avrupa Şampiyonası’nda güzel dereceler bekliyoruz. Geçen seneye göre daha iyi formdayız. Seneye Dünya Şampiyonası var ve buna da hazırlanıyoruz. Geçen seneki şampiyonluğumdan dolayı birçok yerden davetiye geliyor yarışmam için. İnşallah güzelce yarışırız. Avrupa Şampiyonası’nda yeni bir kurallar var. Seçmelerle yarışmayıp direk yarı final ve finalde yarılıyoruz buda iyi performans sağlıyor. Esas olan yarı finalde kazanmak ve finalde güzel şeylerle tamamlamak. 200 metre finallerinde güzel bir dereceyle yarışı bitirmeye çalışacağım. Rekoru da deneyeceğiz. Ben daha önce 2009’da o sahada Usain Bolt’la yarıştım. O saha derece çıkaran bir pist. Orada Avrupa rekorunu deneyeceğiz. 200 metrede ve bayrak yarışında kesin yarışıyorum ama 100 metrede değişiklik olabilir. Hocayla oturup bu duruma hazırlık yapacağız. Fırsat varsa kullanmamız gerekiyor. Belki Avrupa rekoru da yapabiliriz” diye belirtti.



Yasmani Copello Escobar: “Hazır olarak Berlin’e gidiyorum”

Avrupa şampiyonu atlet Yasmani Copello Escobar da unvanı tekrar etmenin favori olmadığınız yarışa girmekten daha zor olduğunu belirterek, “Büyük bir olay. Dünya şampiyonu olan bir rakibim var. Fizik olarak iyiyim. Aslında aramızda çok büyük bir fark yok. Ben de Avrupa şampiyonuyum. Hazırlıklarımı iyi geçirdim. Cevabı pistte birbirimize vereceğiz. Bütün sezon boyunca yüzde 80-90 performans gösterdim. Şu anda yüzde 100 hazır olarak Berlin’e gidiyorum” ifadelerini kullandı.

Özlem Kaya: “Madalya gelirse annelere armağan etmek istiyorum”

Avrupa Şampiyonası öncesinde güzel bir çalışma süreci geçirdiğini dile getiren Özlem Kaya ise “Federasyonun desteğiyle iyi çalışmalar yaptım. Şu anda hiçbir eksiğimiz yok. Federasyon ve kulüplerin desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bunların karşılığı olarak madalya almak istiyorum. 2016’da aldı ve 20128 de Berlin’de de almak istiyorum. 3000 metre engellide en riskli yer su engeli olan kısım. Bazen panik yapıp itme bacağını denk getirmeye çalışıyorum. Amsterdam’da diğer bacağım gelince suyun içine düşmüştüm ve son engelde takılmıştım ve çok panik yapmıştım. Son 1000 metre çok riskli. Güçlü ve diri girmem gerekiyor. Güçlü girip madalyayla döneceğim. Madalya gelirse bütün güzel annelerimize armağan etmek istiyorum” diye konuştu.



Eda Tuğsuz: “Onlar benden korksun”

Berlin’e çok güzel hislerle gittiğini anlatan Eda Tuğsuz, da şunları söyledi:

Avrupa şampiyonası öncesinde bizi desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımıza, Spor Bakanı’na, federasyona ve kulübüm Fenerbahçe’ye teşekkür ediyorum. Başarı tek başına olmuyor. Arkadaşlar, kahramanlar çok önemli. İnşallah Berlin’de her şey gönlümüzce olur. Sezon içinde iyi antrenman yaptığımı düşünüyorum. Diamond Lig’de yarışma şansı buldum ve devlerin içinde 3. oldum. Şu an Avrupa sıralamasında 6. sırada bulunuyorum. Rakiplerim santimlerle birbirine çok yakın. Kendime güvenim sonsuz. 2 yıl önce Amsterdam’da yarıştım ve o atmosferi tattım. İnşallah güzel geçer ve emeklerimizin karşılığını alırız. Ciriti elime aldığımda bayrak mücadelesiyle etmek istiyorum. Onlarda benden korksun. Hedefim hep düz gidiyor ve şaşmasını istemiyorum. Hedefimden beni uzaklaştıracak hiçbir şeyle ilgilenmiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA