Hosseini Transferinde FIFA Sorununu Ortadan Kaldırdı

Trabzonspor, Seyedmajid Hosseini transferinde İran’ın Esteghlal Kulübü arasında olan sorunu ortadan kaldırdı.

İki kulüp arasında yapılan anlaşmaya göre bordo-mavili kulüp Seyedmajid Hosseini’nin Trabzonspor’a transferi karşılığında Esteghlal Kulübüne 400 Bin dolar transfer bedeli ödeyecek. Ayrıca oyuncunun yetiştirme tazminatının en fazla 200 Bin dolar’lik tutarı da Trabzonspor tarafından karşılanacak. Böylelikle Esteghlal Kulübüne ödenecek toplam bedel en fazla 600 Bin dolar olacak.

FİIA tehlikesi ortadan kalktı

Trabzonspor, yaptığı görüşmeler sonrasında İran kulübüyle oyuncunun serbest kalır maddesini yürürlüğe geçirmiş olsa idi. Bordo-mavili kulüp öncelikle 100 Bin dolar serbest kalma bedeli ve 240 Bin Euro yetiştirme bedeli olmak üzere yaklaşık 380 Bin dolar tutarında bir maliyetle karşılaşacak, oyuncunun geçici lisansı için FIFA’ya başvuracak ve asgari 30 günlük bir sürede oyuncuyu oynatamayacaktı.

Trabzonspor Kulübü , bu süreçleri yaşamak yerine Esteghlal Kulübü ile anlaşarak transferi gerçekleştirmek yoluna gitmemiz dolayısıyla ortaya çıkan 220 Bin dolar tutarındaki fazlalık ödemenin, 120 Bin doları oyuncu Seyedmajid Hosseini tarafından, 55. Bin doları kısmı menajeri tarafından ve 45 Bin dolarlık kısmı da bordo-mavili kulüp tarafından karşılandı.

ÖDEYECEĞİ RAKAMI KAP’A BİLDİRDİ

Trabzonspor İran’lı, Seyedmajid Hosseini için ödeyeceği rakamı KAP bildirdi.

Bordo-mavili kulüpten KAP’a yapılan açıklamada; "Profesyonel futbolcu Seyedmajid Hosseini ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere 3 (Üç) yıllık anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre oyuncuya; "2018/19 futbol sezonu için 500.000.-EUR garanti ücret, 2019/20 futbol sezonu için 500.000.-EUR garanti ücret ödenecektir. Opsiyonun kullanılması halinde 2020/21 futbol sezonu için 600.000.-EUR garanti ücret ödenecektir. Futbolcu menajeri Mohsen Ebrahimi Aliabad’a menajerlik hizmet bedeli olarak 45.000.-EUR ödenecektir. Futbolcunun opsiyonunun kullanılması halinde, menajerlik hizmet bedeli olarak 60.000.-EUR daha ödenecektir"denildi.

(Gökmen Şahin/İHA)

Kaynak: İHA