Çanakkale Dardanel'in Bölgesel Amatör Lig'e Düşmesi

Dardanel Önentaş Gıda Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen: 'Uzun tartışmalar sonucunda, bir sosyal sorumluluk projesi olarak Çanakkale Dardanel'i destekleme kararı aldık' 'En başarısız yılımızı maalesef kulüp olarak, geçen sene yaşadık ve Bölgesel Amatör Lig'e düştük. Bu, hepimizi çok üzdü. Bu süreçte anladık ki bu iş için kulüplerin finansal kaynakları çok önemli. Son 10 yılda Dardanel Grubu şirketlerinin Çanakkale Dardanel'e yapmış olduğu katkı, 51 milyon 630 bin 547 lira'

Dardanel Önentaş Gıda Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Süper Lig'de 3 sezon mücadele eden ve Türk futboluna çok sayıda futbolcu kazandıran Çanakkale Dardanel'in Bölgesel Amatör Lig'e düşmesine ilişkin, "Uzun tartışmalar sonucunda, bir sosyal sorumluluk projesi olarak Çanakkale Dardanel'i destekleme kararı aldık." dedi.

Önen, bir oteldedüzenlediği basın toplantısında, takımın ekonomik durumu ve son 10 yılda DardanelŞirketler Grubu olarak yaptıkları parasal yardımlarla ilgili bilgi verdi.

Çanakkale Dardanel'in Çanakkalesporolarak 1966'da kurulduğunu hatırlatan Önen, takımın 1991'de ÇanakkaleDardanelspor adını aldığını belirtti.

Takımın 52 yıllık geçmişi olduğunu belirten Önen, "Tam 27 yıldan beri Çanakkale Dardanel'in sponsorluğunuyapıyoruz. Zor şartlara rağmen aralıksız olarak bunuyaptık." diye konuştu.

Geçmişte kulübü 3. Lig'den o zamanın 1. Ligi'ne kadar taşıyıp başarılara imza attıklarını anlatan Önen, şunları kaydetti:

"Daha sonra oralardatutunamadık. En başarısız yılımızı maalesef kulüpolarak, geçen sene yaşadık ve Bölgesel Amatör Lig'e düştük. Bu, hepimizi çok üzdü. Bu süreçte anladık ki bu iş için kulüplerinfinansal kaynakları çok önemli. Son 10 yılda Dardanel Grubuşirketlerinin Çanakkale Dardanel'e yapmış olduğu katkı, 51milyon 630 bin 547 lira. Belirli bir hizmet veriliyorsa bunun karşılığının, bu grubun ne harcadığının, cebindençıkan rakamın ne olduğunun bilinmesi lazım."

Önen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uzun tartışmalar sonucunda, bir sosyal sorumluluk projesi olarak Çanakkale Dardanel'i destekleme kararı aldık. Özellikle gençlere, yanialtyapı olarak tanımladığımız 13 yaşından başlayarak 6 grupve bir de ana takım olmak üzere toplam 7 takım ile Çanakkale'de, ilçelerde, komşu illerdeki futbolcugençlere sahip çıkacağız. Onlara tesislerimizde futbol oynama,eğitim imkanı ve diğer olanakları sağlayıp, onların toplumaiyi birer fert ve sporcu olmalarını destekleyerek, bu işi birsosyal sorumluluk projesi gibi yapacağız."

Kaynak: AA