Dünya Motokros Şampiyonası'na Doğru

Dünya Motokros Şampiyonası'nda (MXGP) sezonun 18. ayak yarışına katılacak takımların ekipmanlarını taşıyan tırlar Afyonkarahisar'a gelmeye başladı Türkiye Motosiklet Federasyonu Teknik Asbaşkanı Ogün Baysan: 'Heyecan artmaya başladı. Çok güzel gelişmeler oldu. Organizasyonu yapan firma ile sabah ilk toplantımızı yaptık. Gerçekten parkuru çok beğendiler. Biz kendimizi hep övüyorduk ama onlardan bu övgüyü duymak bizi mutlu etti'

Dünya Motokros Şampiyonası'nda (MXGP) sezonun 18. ayak yarışının 1-2 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceği Afyonkarahisar'a, takımların ekipmanlarını taşıyan tırlar gelmeye başladı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Teknik Asbaşkanı Ogün Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu ana kadar Honda, Yamaha, Husqvarna'nın kente geldiğini söyledi.

Büyük takımlardan Katiem'in de yolda olduğunu belirten Baysan, "Şu anda bütün takımlar sınırı geçti. Bu akşam bütün padok alanı kurulmuş ve takımlar yerleşmiş olacak. Heyecan artmaya başladı. Çok güzel gelişmeler oldu. Organizasyonu yapan firma ile sabah ilk toplantımızı yaptık. Gerçekten parkuru çok beğendiler. Biz kendimizi hep övüyorduk ama onlardan bu övgüyü duymak bizi mutlu etti." diye konuştu.

- "Yarışın kaderini virajlar belirliyor"

Baysan, Avrupa'da bile çoğu ülkede olmayan pist ve padok alanına sahip olduklarını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"18 farklı figür var. Seyir keyfini düz alanda oluşturabilmek için etrafına yapay tribünler inşa ettik. Çok çeşitli virajlar var. Zaten yarışın kaderini virajlar belirliyor. En geniş virajımız 11 metre, en darı 8 metre."

Kaynak: AA