Beşiktaş'ta Loris Karius Basının Karşısına Çıktı

Liverpool'dan 2 yıllığına kiralanan Alman file bekçisi için Vodafone Park'ta Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın da katılımıyla tören yapıldı Fikret Orman: 'Bizim için mutlu bir gün. Pırıl pırıl bir genç arkadaşımızı Beşiktaş'a kazandırdık. Çok mutluyuz' Loris Karius: 'Çok mutlu ve heyecanlıyım. Çok büyük bir kulübe katılıyorum' 'Burada daha önce oynamış Alman futbolcular ya da Türkiye'de büyük kariyer yapmış bazı oyuncularla konuştum. Onlar, tamamen pozitif şeyler söyledi' '(UEFA Şampiyonlar Ligi finalindeki hataları) Futbolda böyle anlar, deneyimler ve hatalar olabiliyor. Ciddi sakatlıklar da buna örnek. Sizi ne şekilde etkileyeceğini ve nerede başınıza geleceğinizi bilemezsiniz. Şanssız bir gündü' 'Kloop ile konuştum. Uzun bir konuşma oldu. Kendisi, beni kadroda tutmak isteğini dile getirdi'

Beşiktaş'ın İngiltere'nin Liverpool takımından 2 yıllığına kiraladığı Alman kaleci Loris Karius için tören düzenlendi.

Vodafone Park'ta gerçekleştirilen törene Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Karius katıldı.

Başkan Orman, transferden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bizim için mutlu bir gün. Pırıl pırıl bir genç arkadaşımızı Beşiktaş'a kazandırdık. Çok mutluyuz. Beşiktaş taraftarının da çok mutlu olduğunu tahmin ediyorum. Biraz zor oldu ama zaten kolay olsa herkes yapardı. Loris'e 'Ailemizi hoş geldin.' diyorum. Burada çok güzel bir sezon ve şampiyonluklar yaşayacağımıza inanıyorum. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

- Karius: "Çok büyük bir kulübe katılıyorum"

Sözlerine Türkçe "Merhaba" diyerek başlayan Loris Karius ise çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Beşiktaş'ın çok büyük bir kulüp olduğunu aktaran Karius, "Çok mutlu ve heyecanlıyım. Çok büyük bir kulübe katılıyorum. Dün takımımla ilk antrenmanımı yaptım ve takım arkadaşlarımla tanıştım. Gerçekten harika bir grup. Benim için çok heyecan verici bir deneyim. Beşiktaş'ın büyük bir geleneği ve harika bir taraftar kitlesi var. Bundan da onur duyuyorum." diye konuştu.

Beşiktaş'ta gelişim sağlayacağına inandığını anlatan 25 yaşındaki file bekçisi, "Henüz genç bir yaşta sayılırım. Buraya gelerek ileriye doğru bir adım attığımın farkındayım. Burada gelişme potansiyeli oldukça yüksek. Hedefim, takımımla kupalar ve zaferler kazanmak." şeklinde görüş belirtti.

Karius, Beşiktaş'a gelişinde taraftarın ve kulübün ilgisinin etkili olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Beşiktaş'ı tercih etmemde iki büyük sebep var. Birincisi taraftarlar. Beşiktaş taraftarı, kulübün ilgisini duyduktan sonra bana mesajlarla büyük bir destek verdi. Benim burada olmamı ne kadar çok istediklerini gösterdiler. Her oyuncu böyle bir desteği ve sevgiyi hissetmek ister. Bu harika bir duygu. Böyle bir duyguyu gördüğünüzde siz de en iyi seviyenize ulaşmak için elinizden geleni yapmak istiyorsunuz. İkincisi ise kulübün benim transferim için gösterdiği gayret ve istekti. Kulüp, bunu ilk andan itibaren ortaya koydu. Bu da benim karar vermemde ciddi şekilde etkili oldu."

- "Pozitif şeyler söylendi"

Alman file bekçisi, Türkiye ve Beşiktaş ile ilgili hep pozitif şeyler duyduğunu aktardı.

Transferinden önce Türkiye'de forma giymiş futbolcularla görüştüğünü belirten Karius, "Gelmeden önce burada daha önce oynamış Alman futbolcular ya da Türkiye'de büyük kariyer yapmış bazı oyuncularla konuştum. Onlar, tamamen pozitif şeyler söyledi. Karşılama, benim pozitif duygularımı tamamen güçlendirdi. Mario Gomez ile konuşmadım ama tamamen olumlu şeyler duydum. Onun burada ne kadar mutlu olduğunu ve iyi iş çıkardığını biliyorum. Stuttgart'ta birbirimize yakın oturuyoruz. Ortak arkadaşlarımız var. O insanlardan tamamen pozitif şeyler duydum." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş'ta 1995-1996 sezonunda forma giyen Alman kaleci Raimond Aumann'ın hatırlatılması üzerine genç kaleci, "Burada daha önce bir Alman kalecinin oynamasını bilmek güzel. Sizin onu hala hatırlıyor olması da güzel. Umarım ben de burada güzel bir iz bırakırım ve beni de uzun süre hatırlarsınız." açıklamasını yaptı.

Karius, yakışıklılığı ile ünlü dizi ve sinema oyuncularına benzetilmesiyle ilgili soru üzerine, "Bunları duymak ve bu şekilde kıyaslanmak güzel bir şey. Burada yapmam gereken iyi oynamak ve iyi bir performans ortaya koymak. Ondan sonra diğer meseleleri konuşabiliriz." yanıtını verdi.

Almanya'dayken Türkiye'deki derbileri izlediğini bildiren siyah-beyazlı kaleci, "Bütün Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini izliyordum. Derbiler Almanya'da da yoğun bir şekilde takip ediliyor. Bilgiye sahibim. Almanya'da çok Türk arkadaşım var. Bana ne kadar mutlu oldukları konusunda mesaj attılar." ifadelerini kullandı.

- UEFA Şampiyonlar Ligi finalindeki hataları

Loris Karius, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile yaptıkları maçta şanssız bir gün geçirdiğini söyledi.

Müsabakada iki önemli hata yapan Karius, sözlerine şöyle devam etti:

"Futbolda böyle anlar, deneyimler ve hatalar olabiliyor. Ciddi sakatlıklar da buna örnek. Sizi ne şekilde etkileyeceğini ve nerede başınıza geleceğinizi bilemezsiniz. Şanssız bir gündü. Şampiyonlar Ligi çok oyuncuya nasip olan bir şey değil. Bugün ligde kaç kaleciye veya oyuncuya nasip olduğuna bakarsınız. O gün çok şey bir araya geldi ve sonuçta şanssız bir gün yaşadım. Artık geride kaldı. Şimdi tamamen geleceğe odaklanıyorum."

- "Kloop, beni kadroda tutmak istedi"

Loris Karius, Liverpool'un Alman teknik direktörü Jürgen Klopp'un kadroda tutmak istediğini vurgulayarak, "Kloop ile konuştum. Uzun bir konuşma oldu. Kendisi, beni kadroda tutmak isteğini dile getirdi ama ben de kendi isteğimi düzgün bir şekilde söyledim. O da durumu anlayışla karşıladı. Günün sonunda tüm taraflar için iyi bir hamle ve karar oldu." diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında 2 Eylül Pazar günü yapılacak Bursaspor maçında forma giyebilecek durumda olduğunu kaydeden Karius, "Liverpool ile sezon öncesi hazırlık kampına katıldım. Hazırlık maçlarında yer aldım. Transfer söz konusu olduğundan herhangi bir sakatlık olaması için birkaç gün salonda çalıştım. Genel itibariyle hazırım. Teknik direktörümüz şans verdiği takdirde oynayabilirim." şeklinde görüş belirtti.

Liverpool'un Belçikalı kalecisi Simon Mignolet'nin, "Karius'un ayrılma kararı ve benim kalmamı biraz garip buluyorum." şeklindeki açıklamasını değerlendiren Alman kaleci, "Mignolet'nin durumuyla ilgili yorum yapmak bana düşmez. Tam olarak neler olduğunu bilmiyorum. Tarafsız açıdan bakarsak kulüp kendisi için en iyi teklifi değerlendirmiş ve bu doğrultuda karar vermiştir. Madem ki o da orada kaldı umarım güzel bir sezon geçirir." diyerek sözlerini tamamladı.

- Başkan Orman'dan Mesut Özil sorusuna engel

Başkan Fikret Orman, Loris Karius'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektirmesinin ardından Almanya'da ırkçı ve ayrımcı saldırıların hedefi olan ve Alman Milli Takımı'nı bırakan Mesut Özil ile ilgili sorulan soruyu yanıtlatmadı.

Mesut Özil ile ilgili sorunun ardından araya giren başkan Orman, "Bu tören, Karius'un buraya gelmesiyle alakalı. Bu soruyu diğer röportajlarda sorarsanız iyi olur. Olayları başka yere çekmeye bayılıyoruz. Sporcumuzun şu anda bu şeylerle değil de mutlu bir başlangıç yapmasını istiyorum. Yarın gazetelerde Mesut ile ilgili sözlerini görmek istemiyorum. Oyuncumun medyaya doğru, pozitif ve Beşiktaş ile ilgili olan yanlarının yansımasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

- Orman'dan gündem yorumu

Fikret Orman, daha önce yaptığı, "Motivasyonum düşerse Beşiktaş çöker." şeklindeki açıklamasının farklı yerlere çekildiğini iddia etti.

Konuşmalarını doğaçlama yaptığını aktaran Orman, "Bir şeyi bir yerden alıp başka yere çekmeye bayılıyoruz. Buraya Beşiktaş neferi olarak görev için geldim. Beşiktaş'ta taraftarlık, sporculuk, asbaşkanlık yaptım, şimdi başkanlık yapıyorum. Görev sürem bittikten sonra taraftarlığa ve genel kurul üyeliğine saygı gören bir insan olarak geri dönmeyi hedefliyorum." şeklinde konuştu.

Daha önce birçok kez kişilerin Beşiktaş'tan büyük olmadığını ifade ettiğini hatırlatan Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapmış olduğumuz bir başarı varsa, Beşiktaş olduğu için vardır. Bugün Karius'un imza törenini gerçekleştirmemiz, Beşiktaş olduğu içindir. Kimse kendine pay çıkarmasın. Röportajda genel kurula neden gittiğimizin açıklaması sırasında, 'Yorulduk, yukarıya çıkmamız lazım. Türkiye'de ekonomik bir kriz var ve bu durumu yönetmemiz için motivasyonumuzun yüksek olması gerekiyor. Benim motivasyonum düşerse, Beşiktaş'ı yönetmede başarı elde edemeyiz.' dedim. Kullandığım cümleleri yeterli açıklıkta ifade etmemiş olabilirim ama beni tanıyan herkes, ne manada söylediğimi bilir. Röportajı izleyen herkes benim neyi, ne amaçla söylediğimi anlar. Ben bir Beşiktaş neferiyim. Böyle geldim, böyle gideceğim. Beşiktaş'ın pazarlamasından, finansmanından, transferinden, takımı modifiye etmesinden, bütün bu işlerle kim uğraşıyor? Benim motivasyonum önemli. Benden sonra kim gelirse, onun da motivasyonu önemli. Benim Beşiktaş'ın üzerinde olduğumun söylenmesi haksızlıktır."

Fikret Orman, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında yarın Sırbistan'ın Partizan takımıyla yapacakları maça da değinerek, "Yarın önemli bir maçımız var. İlk maç 1-1 bitti. Bunu geçip gruplara kalmamız gerekiyor. Herkesi maça bekliyoruz. Biz taraftar götürmediğimiz için Partizan da taraftar getirmedi. O bölgenin biletlerini de satacağız. Diğer bütün biletler satılmış. Yarın da inşallah dolu statta oynayacağız. Kombinesi olup da maça gelmeyecek olanlar da devretsinler ki stadımız dolu olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında 3-2 yenildikleri Antalyaspor maçıyla ilgili de konuşan Orman, "Ligin daha başındayız. Galibiyetler, mağlubiyetler olacaktır. Üçüncü maçta bu mağlubiyeti belki yaşamamamız lazımdı ama ligin başında olması belki hayırlı da olabilir. Kendimize çeki düzen vermemiz gerekli olan durumlar olabilir. Bu hepimiz açısından geçerli. Bundan sonra önümüzdeki maçlara bakacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA