Çanakkale'de Yüzme Yarışı Yapılacak

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında yüzme yarışı yapılacak.

Rotary Kulübü Dönem Başkanı Soykan Özer, yarışma ile ilgili olarak bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, yarışmanın her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda düzenlendiğini söyledi.

Özer konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yarışma bu yıl 78 yabancı, 625 yerli katılımcıile gerçekleştirilecek. Bu yarışmacıların içinde Brezilya'nınSao Paulo kentinde düzenlenen Uluslararası Yüzme Turnuvası'nda 2altın madalya kazanarak Türkiye'yi başarıyla temsil eden doğuştanelleri ve ayakları olmayan milli sporcu Hamit Demir ile İngiltereve Fransa'yı ayıran Manş Denizi'ni 11 saat 29 dakikalık dereceyleen kısa süredegeçen Türk kadını unvanınasahip olan İzmirli sporcu Bengüsu Avcı da yer alacak."

Kültür ve Turizm Bakanlığıtarafından 2018 yılının Troia Yılı ilan edilmesinden dolayı buyılki yüzme yarışlarının sloganı ve mesajı "Troia içinyüzüyoruz" olarak belirlendiğine işaret eden Soykan Özer, "Yarışma, 30 Ağustos tarihindesabah saat 08.30'da başlayarak, Eceabat ilçesi kumsalı ile Asyayakasındaki Çimenlik Kalesi kumsalı arasında 6 bin 489 metremesafede gerçekleştirilecek. Yarışma toplamda 105 dakikasürecek." dedi.

Kaynak: AA