Çocuklar Yaz Tatilinde Sanat Ve Spor Eğitimi Aldı

Muratpaşa Belediyesi tarafından, çocuklar için yaz tatili dolayısıyla açılan kültür ve sanat kurslarında 467 çocuk eğitim gördü.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye 7-14 yaş arası çocuklar için sanat kursları düzenledi. Değirmenönü Kurs Merkezinde 11 branşta verilen kurslara, 467 çocuk katıldı.

Çocuklar hafta içi her gün yapılan kurslarda, seramik çalışmalarıyla, gitardan bağlamaya, yan flütten kemana ve orga, tiyatrodan dramaya, diksiyona ve dansa kadar farklı branşlarda sanata adım attı. Çocuklar, en yoğun katılımı 85 kişi ile gitar, 67 kişi ile dans ve 44 kişiyle drama kurslarına yaptı.

Öte yandan Muratpaşa Belediyesinin spor okullarında bu yıl toplam 10 bin 219 kişiye spor eğitimi verildi.

20 tesiste, 24 braşta verilen eğitimler ilkbahar, yaz ve sonbahar olmak üzere yılda üç dönem halinde düzenleniyor. Yaz dönemi spor okulunda, 4 bin 692 çocuk ve genç, futbol, futsal, tenis, basketbol, karate, hentbol, voleybol, cimnastik, bale, taekwondo, güreş, badminton, squash, zumba, hokey, kickboks, sutopu, yüzme, bin 4 yetişkin ise tenis, pilates, su cimnastiği, yüzme, yoga, squash, badminton, halkoyunları, bisiklet, fitness, zumba ve futsal branşlarında spora adım attı.

Kaynak: AA