Kastamonu Belediyespor'da Hedef EHF Kupası

Geçen sezon EHF Kupası'nda yarı final oynayan Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, bu yıl kupayı kazanmayı hedefliyor Antrenör Hakan Günal: 'Geçen yıl kıl payı kaçırıp dramatik bir şekilde elendik. Bu sene aynı üzüntüyü yaşamak istemiyoruz. Finali görmek ve kupayı almak istiyoruz'

ÖZGÜR ALANTOR - Geçen sezon Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası'nda yarı final oynayan Kastamonu Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, bu yıl kupayı müzesine götürmek istiyor.

Antrenör Hakan Günal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımının geçen sezon EHF'de final oynadığını hatırlattı.

Bu sezon eylül ayında İsviçre'nin Brühl takımıyla yapacakları eleme maçıyla kupaya "merhaba" diyeceklerini belirten Günal, "23 Temmuz'da başladığımız sezon hazırlıklarımızı 1 Ağustos'tan itibaren kuvvet ve teknik idmanlarla devam ettirdik. Çalışmalarımız kuvvet, atletizm ve top idmanlarıyla devam ediyor." dedi.

EHF'de Kastamonu Belediyespor'un geçen sezon önemli başarı elde ettiğini dile getiren Günal, "Kastamonu'da hentbol önemli bir yere sahip. Bunun bilincinde olarak geçen sezon EHF Kupası'nda ciddi yol kat ettik. Taraftarımız da bu yolda bizi var gücüyle destekledi." ifadelerini kullandı.

Hakan Günal, iki eleme maçını da Kastamonu'da oynayacaklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Hazırlıklarımızı EHF Kupası'na göre yapıyoruz. Kupada ilk maçımızı Brühl takımıyla deplasmanda yapacaktık. Rakibimiz iki maçı da burada oynamayı teklif etti, biz de kabul ettik. EHF eleme maçımız bu nedenle 15-16 Eylül'de Kastamonu'da olacak. Ligde ilk maçımızı ise 9 Eylül'de Yenimahalle ile yapacağız."

Hedeflerinin her zaman zirve olduğunu vurgulayan Günal, "Mücadele ettiğimiz tüm alanlarda en yukarısını hedefliyoruz. Ligde Türkiye şampiyonu olup Türkiye Kupası ve EHF Kupası'nı kaldırmak istiyoruz. Kadromuz sayı olarak az. Transfer yapacağımız üç bölge var. Bunları tamamlandığında 14 sporcuya ulaşacağız. Ardından 3 genç takviyesi ile sayımız 17 olacak." diye konuştu.

Avrupa'da elde edecekleri başarının kendileri için çok önemli olduğuna dikkati çeken Günal, "Geçen sezon çok güzel ivme yakaladık. Yarı finale kadar yükseldik. Tüm şehir, kulüp yönetimi, belediye başkanımız ve sporcu arkadaşlarımız buna odaklandı. Geçen yıl kıl payı kaçırıp dramatik bir şekilde elendik. Bu sene aynı üzüntüyü yaşamak istemiyoruz. Finali görmek ve kupayı almak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA