İtalya'da Tecrübe Edindi Tokyo'da Madalya Hedefliyor

İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nda 48 kiloda mücadele eden ve 3 gümüş madalya kazanan Rabia Aslıhan Demir, 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan madalyayla dönmeyi hedefliyor Rabia Aslıhan Demir: 'İtalya'da yapılan yarışmalar ilk tecrübemdi. Her zaman hedefim ay yıldızlı bayrağımızı göndere çekebilmek. Bu hedefimi de olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında gerçekleştireceğime inanıyorum'

CİHAN OKUR - İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nda 48 kilo kadınlarda koparma, silkme ve toplamda 3 gümüş madalya kazanan Rabia Aslıhan Demir, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılarak ülkesine madalya kazandırmayı hedefliyor.

İstanbul'da yaşayan ve bayram ziyareti için geldiği memleketi Amasya'nın Taşova ilçesinde çalışmalarına devam eden Rabia Aslıhan Demir, ay-yıldızlı bayrağı olimpiyatlarda göndere çekeceği günün hayalini kuruyor.

Spor hayatına voleybolla başlayan, daha sonra haltere yönelen 15 yaşındaki sporcu, bu spora başladıktan 6 ay sonra Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Rabia Aslıhan'ın asıl hedefi ise olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında Türkiye'ye madalyalar kazandırmak.

Rabia Aslıhan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haltere 1,5 yıl önce başladığını söyledi.

Babasının tavsiyesi üzerine bu spora yöneldiğini belirten Demir, "Taşındığımız evin yakınında halter kulübü olduğu için halterle tanıştım. Annem ilk önce karşı çıktı. 'Kız kısmı halter mi yapar' diye. Sonra Türkiye şampiyonu olunca o da desteklemeye başladı. Bu işin bence kadını erkeği yok. İstemekle alakalı. Kadınların da istedikleri zaman başaramayacakları spor dalı yok bence. Ben istedim, üstesinden geldim ve başardım." ifadelerini kullandı.

- "Hedefim 2020 Olimpiyatları"

Yaşadığı zorluklara rağmen pes etmediğini, hayallerinin peşinden gittiğini vurgulayan Rabia Aslıhan, şöyle devam etti:

"Tabii ki benim için eğitim ilk sırada ancak halter sporunda uzun süreli ara veremiyorsun. Sınav dönemi ve ders çalıştığım zamanlardan sonra çift antrenman yaparak boşluğu kapatıyorum. Bir şekilde ikisinin de üstesinden geliyorum. Ailem 2024 Olimpiyatları'nı hedefliyor ancak benim hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları. O zaman 17 yaşında olacağım. 17 yaş altı sıkletlerde hafifleme olacağı için orada patlama yapacağıma inanıyorum."

Tek hayalinin ülkesine şampiyonluk kazandırmak olduğunu dile getiren milli sporcu, şunları kaydetti:

"İtalya'da yapılan yarışmalar ilk tecrübemdi. Her zaman hedefim ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek. Bu hedefimi de olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında gerçekleştireceğime inanıyorum. Kısıtlı imkanlarla Avrupa ikincisi oldum. Bana destek verilirse ülkemize olimpiyat şampiyonluğu kazandıracağıma inanıyorum. En önemlisi de babamın hedefini gerçekleştirmek istiyorum. Bayrağımızı dalgalandırmak istemiş ancak imkansızlıktan dolayı olmamıştı. Onun hayalini gerçekleştirmek istiyorum."

- "Çalışma ortamı ve eğitim konusunda desteğe ihtiyacımız var"

Milli haltercinin babası Selim Demir ise gençlik yıllarında güreş sporuyla ilgilendiğini ancak sahip çıkan ve yönlendiren olmadığı için bir başarı elde edemediği anlattı.

Kendisinin apartman görevlisi olduğunu, iki çocuğunu da spora yönlendirdiğini belirten Demir, şunları söyledi:

"Çocuklarımı sporcu olarak yetiştirdim. Çok hevesim, hedeflerim vardı ama imkansızlıklar nedeniyle gerçekleştiremedim. İçimde bir ukde kaldı. Hedeflerimi çocuklarıma yaşatmak, uluslararası bir organizasyonda bayrağımızı göndere çekmelerini, İstiklal Marşı'mızı okutmalarını istedim. Kendi imkanlarımızla çabalıyoruz. Maddi değil, manevi destek bekliyoruz. Çalışma ortamı ve eğitim konusunda desteğe ihtiyacımız var."

Kaynak: AA