Beşiktaş Avrupa sahnesinde

Bu sezon oynadığı 4 resmi müsabakayı da kazanan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turunun ikinci maçında LASK Linz ile karşı karşıya gelecek.

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turunun ikinci karşılaşmasında LASK Linz ile karşılaşacak olan Beşiktaş, Avusturya’da tur arayacak. Yarın akşam, Linzer Stadyumu’nda TSİ 20.45’te başlayacak mücadeleyi Karadağlı hakem Nikola Dabanovic yönetecek. Dabanovic’in yardımcılıklarını aynı ülkeden Jovica Tatar ile Aleksandar Djikanovic gerçekleştirecek. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Vojin Vojinovic olacak. Siyah-beyazlılar rakibi karşısında Vodafone Park’taki ilk maçı 1-0’lık skorla kazanmıştı.

Beşiktaş puan kaybetmiyor

Bu sezon çıktığı 4 maçı da kaybetmeyen Beşiktaş, bu mücadeleden de galibiyetle dönmek istiyor. UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme turunda, B36 Torshavn’ı 2-0 ve 6-0’lık skorlarla mağlup eden Beşiktaş Spor Toto Süper Lig’de de Akhisarspor’u 2-1’le geçti. Avusturya temsilcisi LASK Linz karşısında ilk maçı 1-0 kazanan siyah-beyazlı ekip deplasmanda oynayacağı bu mücadeleyi de kazanarak galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Avrupa’da 208. maç

Avrupa sahnesinde başarılı işlere imza atan Beşiktaş, geride kalan 207 mücadelede 80 galibiyet, 83 mağlubiyet aldı. Siyah-beyazlı ekip, 44 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, bu maçlarda rakip fileleri 274 kez havalandırırken, kalesinde ise 294 gol gördü.

Quaresma zirveye çok yakın

UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmayı hedefleyen Beşiktaş’ta Portekizli yıldız Ricardo Quaresma, Kara Kartal’ın Avrupa’daki en golcü futbolcusu olmaya çok yakın. Siyah-beyazlı formayla Avrupa’da attığı 11 golle listede 3. sırada yer alan Quaresma 3 gol daha atması halinde Oktay Derelioğlu’nun 14 gollük rekoruna ortak olacak.

LASK Linz evinde gol yemiyor

Avusturya Ligi’nde mücadele eden LASK Linz, sahasında bu sezon oynadığı iki maçta da gol yemedi. UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme turunda Norveç ekibi Lilleström’ü sahasında 4-0 mağlup eden Linz, Avusturya Bundesliga’da evinde St.Polten ile 0-0 berabere kaldı. Bu sezon 6 resmi müsabakaya çıkan Avusturya temsilcisi, 3 galibiyet, 2 mağlubiyet, 1 de beraberlik aldı.

Kaynak: İHA