TV 264 1 Eylül'de Test Yayınına Başlıyor

Sakarya'nın tek uydu televizyonu TV 264, 1 Eylül'de test yayınına başlıyor.

Medya kuruluşundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türksat uydusundan yayın yapacak TV 264, haber ağırlıklı tematik yayın yapacak. TV kanalı, Sakaryaspor'un 2018-2019 sezonunda iç saha maçlarını da yayınlayarak sporseverleri futbol coşkusuna ortak edecek.

Sakarya'nın tek uydu televizyonu olacak olan TV 264, 1 Eylül Cumartesi itibariyle test yayınlarına başlıyor. Test yayının ardından yayın dönemini açarak resmen yayınlarını açacak olan TV 264, Türksat uydusunun yanı sıra platformda da yayın yapacak.

Yaklaşık 1,5 yıldır inşaat ve teknik donanım süreçlerini tamamlayan TV 264, Medyabar, medyabar.tv, Radyo 264 ve Spor 264'in sahibi olan Tokuş Medya Anonim Şirketi'nin de yeni "amiral gemisi" olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TV 264 Genel Müdürü Caner Özkoç, 1 Eylül itibariyle test yayınlarına başlayacaklarını belirterek, "Sakarya'nın tek uydu televizyonunu yayına hazırlamanın büyük heyecanını yaşıyoruz. 3 katlı modern bir binada son teknoloji stüdyo ekipmanları kurduk. 1,5 yıllık bekleyişimiz, Sakarya'nın hak ettiği kanalı en iyi şekilde yayına alabilmek içindi. Acele edip Sakaryalıları hak etmedikleri bir ekranla buluşturmak istemedik. Çok şükür 1 Eylül'de ekranımızı dünyaya açıyoruz." ifadelerini kullandı.

Özkoç, haber ağırlıklı tematik yayın yapacaklarını vurgulayarak, kentle ilgili yayınları ekrana taşıyıp şehir insanının nabzını tutacaklarını kaydetti.

Deneyimli bir ekiple çalıştıklarını belirten Özkoç, sözlerine şöyle devam etti:

"Ekranımızda da önemli isimler programlarıyla karşınızda olacaklar. Şehrin birçok önemli gazetecisiyle anlaştık. Ulusal kanallarda program yapan isimlerle sözleşmeler imzaladık. Bunları hafta içinde duyuracağız. Şu an hummalı çalışmamız var. Genel Yayın Müdürlüğümüzü deneyimli isim Aziz Güvener yapacak. Medyabar gibi Türkiye'nin en çok tıklanan yerel haber sitesinin mimarlarından olan Güvener, şu an ekibimizin başında. Uzun yıllar Sakarya yerel medyasında habercilik yapan Hakan Turhan da aramızda. Sakaryaspor'un maç yayınlarının alınmasında spor müdürümüz Serhat Yılmaz ve editörümüz Erhan Kaytanbay'la birlikte büyük emeği var. Yayına hazırlık sürecimizde sosyal medya ve iletişim ajansımızın sahibi olan Safa Polat'tan da sözleşmeli olarak destek alıyoruz. Yerel ve ulusal basında çalışmış Polat, yayın koordinatörü olarak tüm programlarımızı oluşturarak koordine ediyor."

Frekans bilgilerinin hafta içinde duyurulacağını bildiren Özkoç, "Bu televizyon, Sakarya'nın kendi emeği, gücü ve başarısıdır. Asıl işimiz şimdi başlıyor. 40'a yaklaşan programımız olacak. Bunların yüzde 95'i kendi iç yapımlarımız. Yani Sakarya'da üretip Sakarya için ekrana taşıyacağız. Bizim işimiz habercilik. Sakarya'nın ekranı TV 264 hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA