Tarsus'ta Amatör Futbol Kulüplerinden Çekilme Kararı

İçel'in Tarsus ilçesinde, amatör liglerde mücadele eden bazı futbol kulüpleri, takımların gruplandırılması aşamasına tepki göstererek ligden çekilme kararı aldıklarını duyurdu.

Aralarında Tarsusspor, Tarsusgücü ve Yıldırımspor'un da olduğu amatör futbol takımlarının temsilcileri, Güner Baykal Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Kulüpler adına ortak metni okuyan Yıldırımspor yöneticisi Salih Erdoğan, 10 Ağustos'ta yapılan İçel Süper Amatör Küme, 1. Amatör Küme ve U-19 Gençler Ligi gruplarının belirlenmesi ve fikstür sırasında futbol adına olumsuzluklar yaşandığını savundu.

Duruma tepki gösteren Erdoğan, "Fikstür çekimi için yapılan toplantıda takımlar İçel, Tarsus ve Silifke grubu olarak üçe ayrıldı. İçel grubunda 11 takım, Silifke ve Tarsus grubunda ise 8’er takım oluşturuldu. Bunun gerekçesi olarak, daha önceki yıllarda yapılan karma grup sisteminde bazı kulüpler otobüs temin edemediği için bu yola başvurulduğunu söylendi." dedi.

Erdoğan, U-19 Gençler Ligi'nde mücadele eden takımlar için de bir torbadan kura çekme sistemiyle 3 gruplu bir lig oluşturulduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Oysa bu gençler liginde mücadele eden gençlerimizin hemen hepsi öğrenci olup, okuldan izin almaları, deplasmana gitmeleri büyük problem olmaktadır. Okul idaresi tarafından her ne kadar anlayış gösterilse de deplasmana gitmek için eğitimlerinden bir veya iki gün uzak kalmaktadırlar. Gençler liginin bölgesel olması gerekirken büyükler ligini bölgesel, gençler ligini karma yaptılar. Bizler Tarsus amatör futbol takımları olarak yapılan bu tutum ve davranışı şiddetle kınıyor, müsabakalardan çekildiğimizi İçel ve tüm spor kamuoyuna duyuyoruz. TFF ve tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz."

Kaynak: AA