Marmaris'in İlk Triatlon Şubesi Açıldı

Triatlon yarışlarına doğası ve coğrafyası ile ev sahipliği yapan Muğla'nın Marmaris ilçesinde ilk triatlon şubesi açıldı.

2015 yılında kurulan Marmaris Yıldızları Gençlik ve Spor Kulübü ilçedeki ilk triatlon şubesini açtı.

Kulüp, lisansı tamamlanan ilk sporcusu Nil Gür ile Kuşadası Triatlonu-Aquatlon (yüzme-koşu) yarışlarına katıldı.

Kulüp Başkanı Hilmi Kısa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve federasyondan gerekli izinleri alarak ilçenin ilk triatlon şubesini hayata geçirdiklerini ve ilk yarışlarına Kuşadası'nda katıldıklarını söyledi.

Marmaris'in hem sporcu hemde doğal yarış platformu olarak triatlon açıcısından zengin olduğunu belirten Kısa, "Bundan sonraki hedeflerimiz arasında modern pentatlon var. Daha sonra da basketbol ve voleybol şubelerimizi açarak Marmaris’te salon sporlarında en iyi olmak istiyoruz. Marmaris duatlon, tiratlon, aquatlon yarışlarının bol yapıldığı bir bölgemiz. Bu kadar çok yarışların yapıldığı doğal parkurlara sahip bir yerde triatlon takımı olmaması bizi üzüyordu. Marmaris'in ilk triatlon takımını oluşturuyoruz." dedi.

Kısa, yüzmede spor okulları ile beraber yaklaşık 250 sporcularının olduğunu, tecrübeli milli sporcu antrenörlerle çalıştıklarını, triatlona ilgi duyan büyük küçük herkesi kulüplerine beklediklerini söyledi.

Triatlon Şubesi Antrenörü Tunç Gür ise Marmaris'te yüzme altyapısının çok iyi olduğunu ve bunun da triatlon için biçilmiş kaftan gibi olduğunu dile getirdi.

Yüzme branşında iyi olunduğunda diğer branşlarda başarılı olunduğuna dikkati çeken Gür, "Triatlonda en önemli unsur yüzme. Çok iyi yüzen bir insanı koşturabilirsiniz. Ama çok iyi koşan bir insanı çok hızlı yüzdüremezsiniz. Bundan dolayı da diğer takım ve illere göre çok avantajlıyız. Deniz, havuz gibi olanakların yanında belediyenin de spora desteği var. Burada triatlon için herşey müsait eksik olan takımdı. O da tamam oldu. Bundan sonra başarıları bekleyeceğiz." diye konuştu.

Gür, Triatlon Federasyonu'nun da çok iyi bir yolda olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye Triatlon Federasyonunun yeni başkanı Bayram Yalçınkaya camianın içinden yetişmiş milli sporcu. Hem federasyon hem de sporcular daha iyi noktalara gelecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA