'Takımımızı Sahaya Çıkarmaya Çalışıyoruz'

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Mehmet Aytekin: 'Takımımızı sahaya çıkarmaya çalışıyoruz. Altyapı oyuncularımızla onur mücadelesi, gurur mücadelesi verdik. Ben kendimi başarılı buluyorum. Sadece gereken desteği alamadığımızı söylüyorum'

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un başkanı Mehmet Aytekin, "Takımımızı sahaya çıkarmaya çalışıyoruz." dedi.

Aytekin, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, transfer edilen oyunculara lisans çıkarabilmeleri için 12 milyon liralık vergi borcunun 1,5 milyon lirasını yatırmaları ve 1 milyon lirayı da teminat vermeleri gerektiğini söyledi.

Lisans alamamalarının nedenlerinden birisinin de eski teknik heyet ve oyunculara zamanında ödenmeyen paralar olduğunu aktaran Aytekin, "Bunlar olmasaydı şu anda takımımız ilk haftayı galibiyetle kapatmıştı ve biz daha güzel şeyler konuşuyor olacaktır." ifadelerini kullandı.

Eleştirilere rağmen ayakta durmaya çalıştıklarını vurgulayan Aytekin, şöyle konuştu:

"Takımımızı sahaya çıkarmaya çalışıyoruz. Altyapı oyuncularımızla onur mücadelesi, gurur mücadelesi verdik. Ben kendimi başarılı buluyorum. Sadece gereken desteği alamadığımızı söylüyorum. Kavga etmekle hiçbir şeyi çözemeyiz."

KARDEMİR'den demir alan özel firmalardan kesilen binde 2'lerden 3 milyon 170 bin lira alacaklı olduklarını belirten Aytekin, paranın kulübe kazandırılmasını istedi.

Aytekin, kulübün düşmanının olmadığını savunarak, "Çarşamba günü eski futbolcular yaklaşık 1 milyon lirayı kabul etmişlerdi. Perşembe günü paraların tamamını istediler. Çarşamba günü 1 milyon liraya bitecek iş, perşembe 3 milyona çıktı. 'Biz hepsini istiyoruz.' dediler. Tek taraflı düşmanımız yok. Arkaya geçip seyredecek insanlar var. Başarısız olduğumuzu ispatlamaya çalışan insanlar da var." değerlendirmesinde bulundu.

Oyunculara 31 Ağustos'a kadar lisans çıkarmaları gerektiğini anlatan Mehmet Aytekin, "Çıkarmazsak altyapı ağırlıklı oyuncularımızla çıkacağız. Ama inşallah bu hafta sorunu çözeriz." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA