Milli Yelkenci, Optimist Avrupa Takım Şampiyonası'na Katılacak

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü milli sporcusu Meriç Erdağlı, Optimist Avrupa Takım Şampiyonası'nda yarışacak mili takım kadrosunda yer aldı.

İtalya'da 20-25 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2018 Optimist Avrupa Takım Şampiyonası'na Türkiye 4 sporcu ile katılacak.

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü Antrenörü Berk Uzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli sporcu Meriç Erdağlı'nın şu ana kadar birçok derece elde ettiğini söyledi.

Uzel, Optimist Avrupa Takım Şampiyonası'nda yarışacak milli sporcular arasında kendi sporcularının olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Meriç, yelkene başladığı ikinci yılın sonunda Türkiye'de derece elde etti. 2014, 2015 ve 2017 yıllarında Balkan şampiyonasına gitti. Bu yıl da ülkemizi Avrupa şampiyonasında temsil etmişti. Şimdi de Optimist Avrupa Takım Şampiyonası'na katılıyor. Kamplarını tamamladıktan sonra İtalya'da yarışlara katılacak." dedi.

Kulüplerinden bir sporcunun ülkeyi temsil etmesinin gurur verici olduğunu aktaran Uzel, Türkiye'nin şampiyonadan güzel bir sonuçla döneceğine inandıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA