Fenerbahçe 2-1 Bursaspor

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğun güçlü adayların Fenerbahçe sahasında ilk maçına Bursaspor'u 2-1 mağlup etti.Müsabakaya tempolu futbol kadar VAR da damga vurdu!

Fenerbahçe 2-1 Bursaspor
Spor Toto Süper Lig’de Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nun açılış haftasında Fenerbahçe, Bursaspor’u konuk etti. Geçen sezonu ikinci sırada bitiren ve köklü bir değişim yaşayan sarı-lacivertliler, Ali Koç başkanlığında ve Phillip Cocu yönetiminde Kadıköy’deki ilk resmi maçında rakibi Bursaspor’u 2-1’lik skorla mağlup etti ve lige üç puanla başladı.

Bursaspor, 16’da William Ekong’la 1-0 öne geçerken tempoyu artıran sarı-lacivertliler 22’de penaltıdan Giuliano ile eşitliği yakaladı. 30’da Josef de Souza’nın golüyle öne geçmeyi başardı. Fenerbahçe’de Andre Ayew etkili oyununu golle süsleyemezken genç yıldız Barış Alıcı da performansıyla alkış aldı.

VAR damga vurdu!

Maça tempolu oyun kadar hakem Halil Umut Meler ve VAR kararları da damga vurdu. 59’da hakem Halil Umut Meler Bursaspor lehine verdiği penaltı kararını VAR uyarısı ile iptal etti. Gelen uyarının ardından pozisyonun öncesinde Fenerbahçe lehine ofsayt tespit edildi. Meler, Fenerbahçe’nin ilk golünde de penaltı kararında VAR’a başvurmuştu. Meler’in Fenerbahçe lehine verdiği penaltı kararı sosyal medyada tartışma yarattı.

90+5’te ise Volkan Demirel ve Martin Skrtel arasında yaşanan anlaşmazlıktan pozisyonda top oyun alanını terk ederken Halil Umut Meler’e VAR odasından bir uyarı daha geldi. Skrtel’in koluna düşen topta penaltı kararı verilip verilmeyeceği ile ilgili Meler, pozisyonu saha kenarında tekrar izledi ve korner kararını değiştirmedi.