Trabzonspor, 23 Milyon 989 Bin Liralık Ödeme Yaptı

Bordomavili kulübün açıklamasından:'İlgili futbolcu (Aykut Demir) başta olmak üzere geçmiş dönem yönetim kurulları ve başkanların eylemleri sonucunda kulübümüzün ödemek zorunda olduğu, Spor Toto Süper Lig için lisans almamıza engel teşkil eden toplam 23 milyon 989 bin 262 liralık ödeme bugün itibarıyla gerçekleştirildi'.

Trabzonspor Kulübü, Spor Toto Süper Lig için lisans almaya engel teşkil eden toplam 23 milyon 989 bin 262 liralık ödemenin yapıldığını bildirdi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, geçmişte kulüpte forma giyen ve ilgili dönemde "yağ ölçüm testine geç gelmesi" nedeniyle sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilen Aykut Demir'in, bu durumu Türkiye Futbol Federasyonuna taşıdığı anımsatılarak, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu ve Tahkim Kurullarının kulübü haksız bulduğu ve 9 milyon 815 bin 580 lira ödemeye mahkum ettiği vurgulandı.

Yönetim kurulunun, diğer tüm girişimlerinde olduğu gibi "memleket" ve "Trabzonsporluluk" hassasiyetini ön planda tutarak ilgili futbolcuya son güne kadar tazminatı için indirim veya taksitlendirme taleplerinin iletildiğinin belirtildiği açıklamada, "Ancak yaşantısından, ahlakı ve vicdani değerlerinin yüksek olduğunu düşündüğümüz Trabzonlu futbolcu, tüm iyi niyetli taleplerimizi reddetmiş ve tazminatını kur farkı-faiz dahil olmak üzere talep etmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bunun üzerine kulübümüz, ilgili futbolcuya ciddi bir kısmı faiz ve kur farkından oluşan 9 milyon 815 bin 580 liralık tazminat tutarını bugün itibarıyla tek seferde ve peşin olarak ödemiştir. Bu vesileyle, ilgili futbolcu başta olmak üzere geçmiş dönem yönetim kurulları ve başkanların eylemleri sonucunda kulübümüzün ödemek zorunda olduğu, Süper Lig için lisans almamıza engel teşkil eden toplam 23 milyon 989 bin 262 liralık ödemenin bugün itibarıyla gerçekleştirildiğini tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Kaynak: AA