'Ligin Heyecan Fırtınası Gibi Geçeceğine İnanıyorum'

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) CEO’su Ömer Onan, fikstür çekimi sonrası yaptığı açıklamada, "Ligin baştan sona heyecan fırtınası gibi geçeceğine inanıyorum" dedi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 2018-2019 sezonu fikstür kura çekimi yapıldı. Yapılan kura çekiminin ardından TBF CEO’su Ömer Onan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin çok zevkli geçen bir lig olduğunu ifade eden Onan, “Sezonun başından daha derbiler olacak. Takımlar sezona iyi girebilmek için hazırlanacaktır. Ligin baştan sona heyecan fırtınası gibi geçeceğine inanıyorum. Takımlarımız şu anda son transferlerini ve takım kurma aşamalarını bitirmeye çalışıyorlar. Ekonomik şartlar onları biraz zorluyor. Birlikte olduğumuz zaman pozitif şekilde çıkacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.



"5 YABANCI KURALINI TÜRK OYUNCULAR DAHA FAZLA DAKİKA ALSIN DİYE ÇIKARDIK"

Bu yıl 5 yabancı kuralının Türk oyuncuların daha fazla dakika alabilmeleri açısından çok yararlı olabileceğini söyleyen Ömer Onan, “Eskiden 6 yabancıyla takımlar 40 dakikayı bitirebilirlerdi. Ama şimdi 5 yabancıyla oynamak çok büyük risk, illaki Türkler sahaya girecektir. Bilerek yaptık. İstedik ki; oyuncularımız ciddi dakikalar alsınlar. Ve kritik zamanlarda sahada olabilsinler. O açıdan ben 5 yabancıdan umutluyum. Ben inanıyorum ki; daha çok Türk oyuncu göreceğiz. Türk oyuncularımız da bu şanslar geldiğinde çok iyi değerlendirebilmeleri lazım. Daha önce ‘dakika bulamıyoruz’ diye serzenişleri oluyordu. Şimdi dakika bulacaklar. O dakikaları en iyi şekilde takımlarına katkı sağlayıp süreçlerinde çıtayı yukarı koymaları lazım. Tabii ki A milli takımlarımız da bundan beslenecektir” ifadelerini kullandı.

"TRABZSONSPOR, KİMSEYE HABER VERMEDEN ‘LİGDEN ÇEKİLİYORUZ’ DEMEDİ”

Ömer Onan, takımların ansızın ligden çekilmelerinin doğru olmadığını vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

“Avrupa’da çok üst düzey oynayan takımlarımız var. Bunların çok değerli genç oyuncuları var. Takımlar bir araya gelip ekonomik sıkıntı yaşarken o kulüplerimize verebilirlerse hem Türk oyuncu orada oynama fırsatı bulur hem veren takımın değerli oyuncusu aldığı ciddi dakikalarla daha büyük oyuncu haline gelip takımına geri dönebilir. Bence bunların yapılması lazım ve kulüpler bunu yapacaktır. Ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz. Trabzonspor ile ilgili çok spekülasyonlar vardı. Dün Hidayet Başkan’a gelip görüşme yaptılar. Bir defa şu çok güzel bir şey bir gün ansızın kimseye haber vermeden ‘ligden çekiliyorum’ demiyorlar. Geldiler kuraya girdiler. İnşallah bir çare bulacaklardır. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Trabzonspor’a teşekkür ediyorum. Bu değerli bir lig. Takım kapatıyorum deyip takımı bir gün sonra kapatmaktan ziyade gelip sonuna kadar bizimle birlikte oluyorlar. Federasyon ve kulüpler biz hep birlikteyiz. Basketbol her zaman büyüyerek devam eder bu sene de böyle olacak.”

"ERSAN’IN DA MİLİ TAKIMA GELECEĞİNE İNANIYORUM”

Onan, erkek ve kadın milli takımlarının durumuna da değinerek, “A Milli Erkek Basketbol Takımı, 14 ve 17 Eylül’de kritik iki maç yapacak. İkide iki yaparsak Çin’deki Dünya Şampiyonası’na gitmeye büyük ihtimal hak kazanırız. Oyuncularımızı çağırdık Ersan’ın da geleceğine inanıyorum. Wilbekin de yurt dışından gelecek. Ülkesine formasına sahip çıkacağına inanıyorum. Çünkü bunlar önemli maçlar. Kızlarımızın da kampları başladı.

Onlar daha erken başladı.

A Milli Kadın Takımımız bizi hep gururlandırdı. İki kere olimpiyat oynadılar. Takım sporlarında gerçekten çok iyiler. Bugüne kadar yapılmayanı hep yaptılar. 22 - 30 Eylül’de İspanya’da Dünya Şampiyonası olacak. Onun için çalışıyorlar. Ben inanıyorum ki hepsi çok karakterli. Orada da ilk 5’e girersek olimpiyatlara hak kazanabiliyoruz. O açıdan çok önemli” açıklamasını yaptı.

"FURKAN KORKMAZ VE CEDİ OSMAN MİLLİ TAKIMDA OLACAK”

NBA’de forma giyen milli basketbolcular Cedi Osman ve Furkan Korkmaz’ın Amerika Basketbol Ligi’nde kalıcı olabileceklerini gösterdiklerini söyleyen Onan açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“Sağ olsunlar her zaman buraya gelmeye çalışıyorlar onlar kadroda olacaktır. Kolay değil sezon başı başlayabilir. Burada oyuncuların karakter göstermesi lazım. Furkan ve Cedi ilk seneden NBA de kalıcı olabileceklerini gösterdi. Son maçta geldiler. Cedi’nin özellikle geç bitmesine rağmen aslanlar gibi performanslarını verdiler. Onlar da takımımızla birlikte olacak.”

(Bora Akyol/İHA)

Kaynak: İHA