İşitme Engelli Güreşçi Madalyalarına 'Altın'ı Da Ekledi

İçel'de 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası bir kulağı duymayan, diğer kulağında da yüzde 58 işitme kaybı yaşayan Oğuz Dönder, Rusya'da düzenlenen Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda 2 altın madalya kazandı Oğuz Dönder: 'İşitme engelli olarak yarıştığım yarışmalarda birçok başarıya imza attım ancak altın madalyam eksikti. Bunun için daha çok çalışıp bu şampiyonada altın madalya kazandım'

MUSTAFA GÜNGÖR - İşitme engelli güreşçi Oğuz Dönder, Rusya'da düzenlenen Uluslararası İşitme Engelliler Federasyonu Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda 2 altın madalya kazanmayı başardı.

Tarsus ilçesinde ailesi ve beden eğitimi öğretmeninin desteğiyle güreş sporuna başlayan 31 yaşındaki Oğuz Dönder, yıldız ve gençler kategorisinde birçok şampiyonada çeşitli dereceler elde etti. Oğuz, 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi sürecinde 5 yıl boyunca güreşten uzak kaldı.

Kaza nedeniyle sağ kulağı duymayan, sol kulağında da yüzde 58 işitme kaybı olan Oğuz Dönder, tedavisinin tamamlanmasıyla yeniden büyük özlem duyduğu güreşe döndü.

Katıldığı ilk şampiyonalarda rahatsızlığı nedeniyle güçlük çeken Oğuz, dünya ve olimpiyat ikinciliği elde etse de alanında altın madalyaya hasret kaldı.

Bu hasretini sona erdirmek için 11-19 Haziran tarihlerinde Rusya'nin Vladimir kentinden düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası için yoğun bir çalışma dönemi geçiren Oğuz, şampiyonada 79 kiloda serbest stil, 77 kiloda ise grekoromende altın madalyaya ulaştı.

- "Asıl hedefim olimpiyat şampiyonluğu"

Oğuz Dönder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya şampiyonluğunu elde ettiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Büyüdüğü Tarsus ilçesinde her yıl geleneksel olarak karakucak güreş müsabakaları yapıldığını anlatan Oğuz, kendisinin de bu turnuvaları izlerken güreşe merak duyduğunu dile getirdi.

Ailesinde hiç kimsenin güreş sporuyla ilgilenmediğini aktaran Oğuz, "Ben bu sporu beden eğitimi öğretmenimin tavsiyesiyle yapmaya başladım. Ailem de büyük destek verdi. Kazadan önce birçok derece elde ettim ama yaşanan kaza spor hayatımı etkiledi." dedi.

Oğuz Dönder, iyileştikten sonra güreşi işitme engelli olarak sürdürdüğünü belirterek, bu alanda olimpiyat ve dünya ikinciliği elde ettiğini ancak altın madalyaya ulaşamadığını ifade etti.

Kendisine hedef olarak koyduğu altın madalyaya uzanmak için sıkı şekilde çalıştığının altını çizen Oğuz, şöyle devam etti:

"İşitme engelli olarak yarıştığım yarışmalarda birçok başarıya imza attım ancak altın madalyam eksikti. Bunun için daha çok çalışıp bu şampiyonada altın madalya kazandım. İstiklal Marşı'nı okuttuğum için ayrı bir gurur ve mutluluk yaşadım. Önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'nda da yine şampiyon olmayı hedefliyorum. Ancak asıl hedefim olimpiyat şampiyonluğu. Önümüzdeki yıllarda olimpiyat şampiyonu olup spor hayatımı sonlandıracağım."

Oğuz Dönder, çok çalışıp azmettikten sonra başarının geldiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA