Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Eyyübiye Halk Eğitim Merkezince açılan okul öncesi sınıflarda Suriyeli çocuklar geleceğe hazırlanıyor.

GAP Bölge Kalkınma Dairesi Başkanlığı ve UNİCEF iş birliğinde yürütülen eğitim projesi kapsamında halk eğitim merkezi bünyesinde okul öncesi çağındaki Suriyeli çocuklar için sınıf açıldı. 3 ayrı sınıfta eğitim gören 54 çocukların bilişsel gelişiminin yanı sıra dil gelişimine de katkı sağlanması amaçlanıyor.

Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati Taş, yaptığı açıklamada, 3 kurumun desteklediği projeyle Suriyeli çocukların geleceği hazırlandığını söyledi.

Merkezde 4-6 yaş arasındaki çocukların eğitim aldığını belirten Taş, "Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi'nde yürütülen okul öncesi eğitim projesi yaz boyunca devam edecek. Sınıflarımızda 54 Suriyeli çocuk eğitim görüyor. Sınıflardaki materyaller projenin paydaşları tarafından karşılandı. Amacımız bu çocukların gelişimine katkı sunmak. Bunun yanında güzel Türkçe öğrenmelerini sağlamayı da amaçlıyoruz. Kurum olarak onlara tüm desteği sağlıyoruz” diye konuştu.

Taş, merkezde Kur'an-ı Kerim, yüzme ve diğer sportif faaliyetler alanında da kursların sürdüğünü sözlerine ekledi.

- Yaz spor okullarına ilgi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen yaz spor okullarının kayıtları devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de genç nüfusun yoğun olduğu kentlerin başında gelen Şanlıurfa'da çocuk ve gençlere yönelik güreş, judo, tekvando, karate, basketbol, voleybol, kort tenisi, masa tenisi, hentbol, atletizm, yüzme ve futbol kursları açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Eğitim Şube Müdürü Aziz Çiftçi, yaptığı açıklamada belediye bünyesinde düzenlenen kursların yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Amaçlarının gençleri ilgi duydukları spor dallarına yönlendirmek ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu aktaran Çiftçi, şunları kaydetti:

" Büyükşehir Belediyemizin kurslarından yararlanmak isteyen gençlerin beyaz masaya müracaat ederek gerekli formu doldurmaları yeterli. 18 yaş altı gençlerin faydalanabilmeleri için velililerinin izin belgesini doldurup imzalaması gerekmekte. Ailelerimiz ve gençlerimiz kendi alanlarında deneyimli antrenörler tarafından verilen yaz spor okullarıyla ilgili, ‘153’ nolu Belediyesi Beyaz Masa Servisinden de bilgi alabilirler. Yaz spor okulları çocuklarımızın spor yapması için bir şans. Bu nedenle tüm gençlerimizi ve çocuklarımızı spora davet ediyoruz. "

Kaynak: AA