Uçurtma Sörfü Branşlaşıyor

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak: 'Uçurtma sörfü, ülkemizin coğrafi açıdan dünyadaki en önemli merkezlere sahip olması sebebiyle büyük bir önem taşıyor' 'Ülkemizdeki uçurtma sörfüne uygun lokasyonlarda faaliyet gösteren eğitim kurumlarının tesislerini, uluslararası standartlara ve çok amaçlı profesyonel sporcu merkezleri haline getirmek için TYF olarak tüm desteği vermeye hazırız'.

BUĞRA ERSAVAŞ - Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Özlem Akdurak, Uluslararası Yelken Federasyonu'nun uçurtma sörfünü 2024 Paris Olimpiyatları için olimpik disiplin olarak kabul ettiğini hatırlatarak, "Bu doğrultuda TYF, ana faaliyet alanı olan olimpik disiplinlerden biri olacak uçurtma sörfü için bir sınıf yapılandırma projesi oluşturdu." dedi.

Akdurak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçurtma sörfü sınıfının gençlik ve olimpik branş olarak yapılandırılması, bu sınıfın orta ve uzun vadeli stratejik planlarının hazırlanması, sporcu fiziksel ve beceri kriterlerinin oluşturulması ile branşın performans sporu olarak gerçekleştirilmesi için tüm yeterliliğin belirlenmesinin hedeflendiğini söyledi.

TYF tarafından uçurtma sörfü başlangıç eğitimleri standardizasyonun sağlandığını belirten Akdurak, "Sonrasında ise kulüpleşme ile bu eğitimlerden geçen çocuk ve gençlerin performans sporcusu olarak devam etmeleri için büyük hassasiyet gösteriliyor ve yakinen izleniyor. Uçurtma sörfü, ülkemizin coğrafi açıdan dünyadaki en önemli merkezlere sahip olması sebebiyle büyük bir önem taşıyor." diye konuştu.

- "Tüm desteği vermeye hazırız"

Özlem Akdurak, Türk sporcularının yetişmesi ve gelişmesinin yanında olimpik disiplin olan uçurtma sörfünün uluslararası organizasyonlarına da ev sahipliği yaparak Türkiye'yi bir çekim merkezi haline getirmek istediklerini aktardı.

Milli sporcuları yurt dışına göndererek büyük maliyetler harcamak yerine tüm dünya sporcularının Türkiye'yi tercih etmelerini sağlamayı istediklerini vurgulayan Akdurak, şunları kaydetti:

"Ülkemizi, bir antrenman merkezi olarak kullanılmasını hedeflemekteyiz. Bu sayede Türk sporcuları için de evlerinde kaliteli bir çalışma ortamı oluşturmak istiyoruz. Ülkemizdeki uçurtma sörfüne uygun lokasyonlarda faaliyet gösteren eğitim kurumlarının tesislerini, uluslararası standartlara ve çok amaçlı profesyonel sporcu merkezleri haline getirmek için TYF olarak tüm desteği vermeye hazırız."

Kaynak: AA