THK'den 3 Yarışma

Kurum, Eskişehir'de 13. Türkiye Açık Yelken Kanat Şampiyonası, Erzincan'da Yamaç Paraşüt Hedef Şampiyonası ve Bursa'da 2 Metre Planör Yarışması düzenledi

Türk Hava Kurumu (THK), sportif amatör havacılık ile ilgilenen sporcuları kurum çatısı altında toplamak, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) kuralları çerçevesinde uluslararası yarışmalara hazırlamak, tüm branşlarda 2019 yılı Türk Milli Takım kadrolarını oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

THK'den yapılan açıklamaya göre, milli takımları yarışmalara hazırlamak amacıyla 28 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde İnönü-Eskişehir'de 13. Türkiye Açık Yelken Kanat Mesafe Şampiyonası, 29 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Erzincan'da Yamaç Paraşüt Hedef Şampiyonası 3. Etabı ve 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Bursa'da 2 Metre Planör Yarışması düzenledi.

13. Türkiye Açık Yelken Kanat Mesafe Şampiyonası'na 14 yarışmacı katılırken, Kamil Demirkan birinci, Canberg Özveren ikinci olurken, Ali Demir ile Şükrü Kalaycı üçüncülüğü paylaştı.

Yamaç Paraşüt Hedef Şampiyonası 3. Etabı'nda ise 22 sporcu mücadele etti. Etap sonunda kadınlarda Selin Altun birinci, Selin Ayvalı ikinci ve Elif Açıcı üçüncülüğü elde etti. Erkelerde ise Emre Aktepe birinci, Mustafa Üri ikinci ve Muhammed Temir üçüncü oldu.

Takım sıralamasında ise THK Erzincan birinci sırayı elde ederken, Kıbrıs Takımı ve Adana Büyükşehir Belediyespor takımı da kürsüde yer aldı.

30 modelcinin yarıştığı 2 Metre Planör Yarışması'nda ferdi sıralamada birinci Yavuz Dal, ikinci Sercan Badikoplu, üçüncü Haluk Aykol, takım sıralamasında birinci ESHAVK, ikinci BUMUK ve üçüncü İstanbul Atlas oldu.

Kaynak: AA