Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Yüzme Federasyonu Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Ön Eleme İl Seçmeleri ile 11-12 Yaş Vize Seçmeleri Çorlu'da gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen seçmelerde Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Tekirdağ Ay Yıldız Yüzme Kulübü, Tekirdağ Gençlik ve Spor Kulübü ve Tekirdağ Yüzme İhtisas Kulübü'nden 87 sporcu ve antrenör boy gösterdi.

Programda konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediyesi tarafından hizmete sunulan Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda yetişen yüzücülerin bugün Milli Takım'da Çorlu'yu temsil ettiklerini belirterek, bundan büyük gurur duyduğunu söyledi.

Başkan Sarıkurt, Çorlu Belediyesi olarak ilçeye kazandırdıkları spor tesislerinden yetişen sporcuların büyük başarılar elde ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Güreş, Muaythai, yüzme, voleybol ve basketbol dallarında sporcularımız bireysel ve takım halinde büyük başarılar elde ettiler. Sporcularımızı, ailelerini ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Temellerini yakın geçmişte attığımız tesislerimiz tamamlandığında daha fazla sayıda sporcumuz daha büyük başarılar elde edecek ve bizlerin gururu olmaya devam edecekler. Bugün burada yarışmaya katılan tüm sporcu kardeşlerimize başarılar diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum."

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eligül ise, müsabakaların Çorlu'da yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek ulusal yarışların sporculara çok önemli tecrübeler kazandıracağını söyledi.

- Marmaraereğlisi’nde çevre temizlik çalışmaları sürüyor

Marmaraereğlisi Belediyesi çevre temizliğine devam ediyor.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, AA muhabirine Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından D-110 Karayolu üzerinde bulunan alt ve üst geçitler ile otobüs duraklarının çevresinde uzayan otların temizliğinin yapıldığını söyledi.

Çalışmalar kapsamında yabani otların temizlenerek vatandaşların alt ve üst geçitler ile otobüs duraklarını daha rahat kullanmalarının hedeflendiğini dile getiren Başkan Uyan, ilçe genelinde bu çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.

Uyan, aciliyet içeren bölgeler başta olmak üzere bütün bölgelere müdahale edileceğini kaydederek, ''Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, yaz mevsimi dolayısıyla ilçemiz genelinde çalışmalarını yürütüyor. Yol kenarlarında, alt ve üst geçitlerin etraflarında uzayan otlar kesilerek vatandaşlarımızın geçitleri daha rahat kullanmaları hedefleniyor. Daha güzel ve modern bir ilçe hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'' şeklinde konuştu.

- Çobançeşme Mahallesi yol ve metraj bilgilendirmesi

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çobançeşme Mahallesi yol durumu ve metraj ile ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Başkan Sarıkurt, yaptığı yazılı açıklamada, Çorlu sınırları içerisinde yer alan mahallelerdeki yol durumu ve metrajların bilgilendirilmesi kapsamında yer alan Çobançeşme Mahallesinin nüfus olarak 12 bin 390 kişilik bir yapıya sahip ve Çorlu'da nüfus oranıyla 7. sırada yer aldığını belirtti.

Açıklamasında Çobançeşme Mahallesi yol durumu ve metrajları hakkında bilgilendirmede bulunan Sarıkurt, şunları kaydetti:

''Çobançeşme Mahallesi son yıllarda yapılaşma olarak hızlı bir gelişim göstermiştir. Bülent Ecevit, İsmet Paşa ve Cemal Gürsel gibi üç önemli bulvarı içerisinde barındıran Çobançeşme Mahallesi, aynı zamanda şehrin en büyük ve gözde parkı olan Cumhuriyet Parkı’nı da bünyesinde barındırmaktadır. Yol durumu olarak Cemal Gürsel Bulvarı’nın Çobançeşme Mahallesi tarafında kalan kısımlar hâlâ kapalı bulunmakta ve yapılaşma ilerledikçe açılması söz konusudur. Mahalle içerisinde onarım gerektiren noktalarda belediye ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Yolun açık olan kısımlarında yüzde 78,67'lik bir oranla önemli kısmı kullanım açısından sorun bulundurmayan yollarımızdır. Trafiğe kapalı yada onarım gerektiren yollarımız 3.037,06 metredir. Diğer kısımda yol ağı olarak 1.883,08 metrelik yol ise kısmi olarak ulaşıma açık olup, zamanla aşınması nedeniyle gerekli görülen noktalarda yol ekiplerimiz müdahalede bulunmaktadır.''

Kaynak: AA