'Softbolda Sporcularımız Umut Vadediyor'

Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Softbol Asbaşkanı Feridun Acar: 'Softbolun gelişmesi için Federasyon olarak önemli çalışmalar yapıyoruz'.

Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Softbol Asbaşkanı Feridun Acar, softbolun gelişmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Daha yolun başında sayılırız ancak gelecek için sporcularımız umut vadediyor." dedi.

Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Slovakya'nın Trnava kentinde düzenlenen Avrupa Kadınlar 22 Yaş Altı Softbol Şampiyonası'ndan tecrübe kazanarak döndüklerini söyledi.

Softbol branşında ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katıldıklarını ifade eden Acar, "17 ülke takımının katılımıyla gerçekleşen şampiyonayı 16'ncı sırada tamamladık. Uluslararası anlamda katıldığımız en önemli turnuvalardan biri oldu. Burada sporcularımız ve biz önemli tecrübeler elde ettik." diye konuştu.

Bu branşın Türkiye'de gelişmeye başladığını vurgulayan Acar, şunları kaydetti:

"Softbolun gelişmesi için Federasyon olarak önemli çalışmalar yapıyoruz. Daha yolun başında sayılırız ancak gelecek için sporcularımız umut vadediyor. Türkiye'nin her yerinde bilinen ve oynanan bir spor olması için çaba sarf ediyoruz. Softbol okul sporlarına girdi. Altyapı çalışmalarına önem veriyoruz. Lisanslı sporcu sayısını artırarak softbolun hem kadınlar hem erkekler kategorisinde iyi bir noktaya gelmesini umut ediyoruz. Gençler için çok güzel ve faydalı bir branş. Önümüzde yine farklı kategorilerde uluslararası şampiyonalar var. Onlara da katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz."

Milli takıma Edirne'den sporcuların da katıldığını belirten Acar, kentte softbolun iyi noktalara geldiğini kaydetti.

Kaynak: AA