Dalga Sörfü Türkiye Şampiyonası

Kocaeli'de düzenlenen şampiyonada 3 kategoride yarışlar tamamlandı.

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından Kocaeli'de düzenlenen Dalga Sörfü Türkiye Şampiyonası'nda 3 kategoride yarışlar sona erdi.

Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Kandıra'daki Babalı Sörf Köyü'nde düzenlenen şampiyonada, "Stand up paddle boarding", "Longboard kadınlar açık yaş" ve "Longboard erkekler açık yaş" kategorilerinde müsabakalar tamamlandı. Diğer 3 kategoride yarışların gerçekleştirilmesi için uygun dalga bekleniyor.

Yarışların tamamlandığı kategorilerde dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesi için düzenlenen törene Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi ile Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Dalga Sörfü Asbaşkanı Cüneyt Şensoy katıldı.

Vali Aksoy, törende yaptığı konuşmada, Tokyo'da gerçekleştirilecek 2020 Olimpiyatları aday kadrosunda yer alacak sporcuların belirleneceği bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi.

Kandıra sahillerinin büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Aksoy, bu tür organizasyonların bölgenin tanıtımına ve turizmin gelişmesine katkı sağladığını kaydetti.

Cüneyt Şensoy da dalga sörfü branşının ilk resmi turnuvasını Kocaeli'de düzenlediklerini belirterek, "Buradan aldığımız sonuçlarla milli takımımızı oluşturup, 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde baraj karşılaşmalarına çıkacağız." dedi.

Konuşmaların dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Ödül alan sporcular şunlar:

Stand up paddle boarding

1 - Yasin Pehlivan

2 -Aziz Demir

3 - Ömer Faruk Yıldız

Longboard kadınlar açık yaş

1 - Aleyna Hadimoğlu

2 - Açılay Simbsler

3 - Elif Naz Doğan

Longboard erkekler açık yaş

1 - Yasin Pehlivan

2 - Hüseyin Efe Güler

3 - Atilla Şenol

Kaynak: AA