Avrupa Üniversite Oyunları

Beykent Üniversitesi Basketbol takımı, finalde İtalya'nın Bologna Üniversitesi'ne 9275 yenilerek gümüş madalya elde etti Oyunları 4 altın, 4 gümüş ve 12 bronz olmak üzere 20 madalyayla tamamlayan Türkiye, genel klasmanda 7'nci oldu.

Avrupa Üniversite Oyunları'nın son gününde Beykent Üniversitesi Basketbol Takımı, final maçında İtalya'nın Bologna Üniversitesi'ne 92-75 kaybederek gümüş madalya kazandı.

Portekiz'in Coimbra kentinde düzenlenen organizasyonun son gününde, basketbol branşının finalinde Beykent Üniversitesi ile İtalya'nın Bologna Üniversitesi karşılaştı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Beykent Üniversitesi, mücadelenin ilk çeyreğini 22-14, devreyi ise 46-41 önde kapattı. İkinci yarıda hücumda daha etkili olan Bologna Üniversitesi, üçüncü çeyrekte 66-63 öne geçerken, karşılaşmayı ise 92-75 kazandı.

Türkiye, Avrupa Üniversite Oyunları'nda 4 altın, 4 gümüş ve 12 bronz olmak üzere 20 madalya kazandı ve genel klasmanı 7'inci sırada tamamladı.

Büyük Britanya, 9 altın, 8 gümüş ve 6 bronz olmak üzere 23 madalya ile Avrupa Üniversite Oyunları'nın en başarılı ülkesi oldu.

Kaynak: AA