'Transanatolia Ralli Raid' 8. Kez Yapılacak

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda 4 Ağustos'ta başlayacak ralli, 11 Ağustos'ta Efes Örenyeri'nde sona erecek Yarışma direktörü Orhan Çelen:'Kültürün ve sporun birleştiği böyle bir yarış dünyada yok' 'Yeterli desteği bulamazsak devam etmeyebiliriz'.

8. Transanatolia Ralli Raid yarışı 4 Ağustos'ta İzmir'de başlayacak.

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda startı verilecek Transanatolia Ralli Raid'de yarışçılar, 1 hafta boyunca Türkiye'nin tarihi ve turistik bölgelerinde mücadele edecek.

Motosiklet, 4x4 araba, ATV ve kamyon kategorilerinde gerçekleşecek rallide yarışmacıların mücadelesi 11 Ağustos'ta Efes Örenyeri'nde sona erecek.

İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki startın ardından yarışçılar diğer günlerde Simav Gölcük Yaylası, Frig Vadisi, Gerdekkaya, Pessinus ve Gordion Antik Kentleri, Haymana, Tuz Gölü, Güzelyurt Yüksek Kilise, Soğanlı Vadisi, Aladağlar, Bolkar Dağları, Konya, Karaman, Beyşehir Gölü, Köprülü Kanyon, Salda Gölü ve Pamukkale'yi geçerek 2 bin 850 kilometrelik parkuru Efes Örenyeri'nde tamamlayacak.

Rallide 12 İtalyan, ikişer İspanyol ve İngiliz ve bir de Hollandalı pilot olmak üzere 17 yabancı yarışmacı mücadele edecek.

- "En düşük kayıtlar bu sene gerçekleşti"

Transanatolia Ralli Raid Yarışma Direktörü Orhan Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışla ilgili en düşük kayıt sayısının bu yıl gerçekleştiğini söyledi.

Yabancı pilotların da kayıt yaptırdığına dikkati çeken Çelen, "39 araçla 50-60 civarında sporcu katılacak. En düşük kayıtlar bu sene gerçekleşti." dedi.

Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamak için böyle bir organizasyonu sürdürdüklerini anlatan Çelen, şöyle devam etti:

"Kültürün ve sporun birleştiği böyle bir yarış dünyada yok. Katılan sporcuların dünyada yarıştıkları coğrafyalar tek tip sahalar. Yarışmacılar, 'Bu nasıl bir memleket. Her gün kendimizi başka bir memlekette hissediyoruz.' diyorlar. Ülkemizin coğrafyası yabancıları çarpıyor."

Orhan Çelen projeleri için sponsorlardan destek beklediklerini anlatarak, "Bu iş 8 senedir maddi ve manevi açıdan yük getiren bir iş haline geldi. Bu sene sonunda karar vereceğiz. Yeterli desteği bulamazsak, devam etmeyebiliriz. Devlet desteği olmadan bunu yapmak mümkün değil." değerlendirmesini yaptı.

Transanatolia Ralli Raid organizasyonunun Türkiye için doğru bir proje olduğuna inandıklarını belirten Çelen, "Sağlık Bakanlığının acil müdahale ekipleri tamamıyla destek veriyor. Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, tanıtım konusunda desteklemeye başladı. Böyle projeler için sponsor desteği bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA