Trabzonspor Basketbol Kulübünden 'Borç' Açıklaması

Kulüp Başkanı Abiş Hopikoğlu: '(Trabzonspor Kulübünün açıklaması) Kulübümüz de bu iyi niyetli açıklamadan sonra büyüklüğüne yakışır bir şekilde bu işi tamamen sonlandıran ve ilgili ilk yazının gerçekliğinin kalmadığına dair resmi borç yoktur tebligatı rica ediyor, bekliyoruz'.

Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği Başkanı Abiş Hopikoğlu, Trabzonspor Kulübünün alacaklarıyla ilgili yaptığı açıklamayla ilgili "Kulübümüz de bu iyi niyetli açıklamadan sonra büyüklüğüne yakışır bir şekilde bu işi tamamen sonlandıran ve ilgili ilk yazının gerçekliğinin kalmadığına dair resmi borç yoktur tebligatı rica ediyor, bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Hopikoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzonspor Kulübünün gün içerisinde yaptığı açıklamayı anımsatarak, beklentilerini tam karşılamamasına rağmen iyi niyet çerçevesinde oluşan tavrın doğru okunduğunu kaydetti.

Trabzonspor Basketbol Kulübü olarak Trabzonspor Kulübü ile kamuoyu önünde tartışmayı doğru bulmadıklarını belirten Hopikoğlu, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Trabzonspor Basketbol Kulübümüzün hukuki itirazı sonucu durdurulan icra işleminin artık kesin ve net bir şekilde sonuca bağlanmasını rica ediyoruz. Trabzonspor Kulübümüzün geçmiş dönemde Sadri Şener zamanında yapmış olduğu uygulamanın aynısını yaparak üzerimizde 'Demokles'in Kılıcı' gibi sallanan bu riskin hem biz yönetim noktasında hem de bu zor şartlarda iyi niyetle bize yardımcı olacağını umduğumuz destekçi ve sponsorlarımız açısından ortadan kaldırılması bir gerekliliktir. Bu kesinlikle bir restleşme değildir, mecburiyettir."

Sıkıntılarının ve sorunlarının kamuoyu tarafından bilinen bir gerçek olduğunu bildiren Hopikoğlu, "Kulübümüzün bu yazısını bahane etmek gibi bir durum da söz konusu değildir. Bu olay ise sıkıntılı olan bu sürecin üzerine tuz biber ekmiştir. Dolayısıyla kulübümüz de bu iyi niyetli açıklamadan sonra büyüklüğüne yakışır bir şekilde bu işi tamamen sonlandıran ve ilgili ilk yazının gerçekliğinin kalmadığına dair resmi borç yoktur tebligatı rica ediyor, bekliyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Hopikoğlu, şartların oluşmasının ardından yeni sezondaki takımlarını oluşturabilmek için gereken çalışmalara başlayacaklarını aktardı.

Kaynak: AA