'Olağanüstü Mali Genel Kurul'a Gideceğiz'

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, kulüp bütçesi ile ilgili olarak ayında Olağanüstü Mali Genel Kurul’a gideceklerini açıkladı.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nın yeni Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan’ın imza töreninde açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Günay, yönetim olarak kulüp bütçesinin yeniden genel kurula sunacaklarını ifade ederek, “Ekonomik koşullar ortada Galatasaray yönetimi olarak elimizdeki imkanlarla en iyisi için çalışıyoruz. Yeni bütçe çalışmalarımız devam ediyor. Günümüzdeki süreçte Olağanüstü mali genel kurula gidilecek. Bu şekilde bütçemizi yeniden belirlemiş olacağız” şeklinde konuştu.

Yusuf Günay, Galatasaray’ın Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis’in yönetimden zam istediği yönünde çıkan haberlerle ilgili ise, “Biz bugün sadece basket konuşmak için buradayız. Bu tip spekülasyonlar gazetelerde yer alıyor. Doğrusu biz bunlara çok fazla itibar etmiyoruz” açıklamasını yaptı.

ÖMER YALÇINKAYA: "BU YIL SİNAN ERDEM SPOR SALONU’NDA OYNAMAYI PLANLIYORUZ"

Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya ise Galatasaray’ın bu yılki mücadelelerini Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynayacağını aktararak, “Çok değerli iki A Mili Takım oyuncumuz var. Göksenin ve Ege arar. Bunun dışında 5 yabancı hakkından dolayı belirsizlik vardı. Türk oyunculardan yana geniş çaplı bir tasarrufumuz vardı. Hocamız Ertuğrul Erdoğan geldikten sonra bunu hızlandırdık. Birçoğu ile anlaşma safhasına geldik. Türk oyuncu tarafından hocamızın gönüne uyan bir Türk rotasyonu kurmaya çalışıyoruz. 5 tane yabancı hakkımız var belki bunu 6 olarak da kullanabiliriz. Birkaç isime yaklaştık. Hiç merak edilmesin Galatasaray laik olduğu şekliyle ligde ve Eurocup’ta temsil edilecektir. Geçmişteki başarılara ulaşmak için bu elimizden geleni enerji veren ve seyirciye keyif veren bir takım oluşturma çabasındayız. Önümüzdeki sezonda da büyük ihtimalle Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynamayı planlıyoruz” açıklamasını yaptı.

"İSİM SPONSORLUĞUMUZ SONA ERDİ"

Yalçınkaya, geçen sezonki isim sponsoru ile anlaşmalarını noktaladıklarını ifade ederek, “Bu sene isim sponsorluğu sona erdi. Sadece sırtta reklamı var. Yöneticilerimiz bu konu üzerinde çalışıyorlar. Sponsor bulmak kolay değil. Kaynak aktarımı çok kolay değil. Mutlaka bu konuda ilerleme kaydedip Galatasaray’ın kaynaklarını arttırmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

ERTUĞRUL ERDOĞAN: "ÖNCELİĞİM GALATASARAY ERKEK BASKETBOL TAKIMI"

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nın yeni Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan milli takımdaki görevinin sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

“Ağustos 13’te başlayan milli takım süreci var. Aynı tarihlerde kulüpler de başlayacak. Ufuk Sarıca, Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve CEO Ömer Onan ile bu konuyu değerlendireceğiz. Şu anda öncelik Galatasaray. Kısa bir süre var. Dolayısıyla şu anda gözüken benim konsantrasyonumun bu tarafta kalması. Milli Takım benim için gönül bağımın olduğu bir görev. Orada olmaktan çok keyif alıyorum. Milli Takım’ın bana ihtiyaç duyduğu sürece görev yaparım ama önceliğim Galatasaray”

"YERLİ OYUNCULARI A MİLLİ TAKIM ADAYLARINDAN SEÇMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUZ"

Deneyimli başantrenör, daralan transfer döneminde sabırlı olmaları gerektiğini ifade edip, bir yabancı oyuncu ile transferi noktalamak üzere olduklarını söyleyerek, “Zamanımızın daraldığını ben de biliyorum. Birçok takıma göre geride başladığımız bir transfer dönemi var. Yerli oyuncu konusunda şu anda iki tane oyuncu transferi kafamda var. Yerli oyuncu piyasası 5 yabancı kuralı geldikten sonra büyük takımlar tarafından maalesef piyasadaki değerli oyuncular alındı. Kadromuzda Göksenin Köksal ve Ege Arar var. Can Korkmaz dahil edildi ve bence geçen sene iyi bir sezon geçirdi. Erol Can Çinko dahil edildi, geçen sene Gaziantep’te oynayan bir oyuncu. Biz göreve geldikten sonra Ayberk Olmaz’ı dahil ettik. Ayberk Olmaz’ın yanına 3 numara dahil etmeyi planlıyoruz. Beşinci uzunu da planlıyoruz ama dar listede devam ediyoruz. Yerli oyuncu konusunda da A Milli Takıma aday oyuncuların arasından seçmeye özen gösteriyoruz. Bu seneyi iyi geçirmek hedefimiz ama orta vadede değişen kuralla beraber iskelet oluşturacak yapıya gitmek istiyoruz. Yabancı oyuncu noktasında bitirmek üzere olduğumuz transferler var. Bazı isimleri açıklayacağız. Zaman bizim aleyhimize gelişiyor. Sabırlı ve aceleci davranmadan devam etmeye çalışıyoruz. Ağustos’un ilk haftasında birçok şeyi netleştirmiş olacağız” diye konuştu.

(Bora Akyol /İHA)

Kaynak: İHA